Afbeelding
Rijkswaterstaat

Consortium Veenix krijgt opdracht voor verbreding van A9

26 juli 2019 om 10:15 lokaal

AMSTELVEEN Als het aan Rijkswaterstaat ligt, gaat het consortium Veenix het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht op zich nemen. Het project beslaat een verbreding van de snelweg bij Amstelveen van drie naar vier rijstroken per richting. Daarnaast komt de weg over een lengte van 1,3 kilometer verdiept te liggen. 

Het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is onderdeel van een grotere weguitbreding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Rijkswaterstaat heeft vandaag bekendgemaakt het project te willen gunnen aan het consortium Veenix, dat bestaat uit Macquarie Capital, Siemens, Count & Cooper en FCC.

ONDERHOUD Veenix wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en voorfinancieren van het project. Daarnaast wordt het consortium verantwoordelijk voor het onderhoud gedurende 14 jaar. De eerste schop moet in 2020 de grond in, de werkzaamheden duren tot en met 2026. 

Er kwamen twee aanbiedingen binnen bij Rijkswaterstaat, het consortium dat de opdracht niet kreeg, heeft nog tot september om bezwaar te maken. 

WISSELBAAN Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad, zo is de gedachte.

Daarnaast hopen de betrokken partijen de leefbaarheid in de omgeving te vergroten. Voor Amstelveen houdt dit in dat de snelweg over een lengte van 1,3 kilometer verdiept wordt aangelegd. Daarnaast komen er drie overkappingen: een ter hoogte van het Oude Dorp, een ter hoogte van het Stadshart en een ter hoogte van het Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komt in totaal 14 kilometer aan geluidsschermen.

De gemeente Amstelveen heeft een website waarop allerlei info te vinden is over het project en de gevolgen voor de stad. Daar staat ook onderstaand filmpje waarop een impressie is te zien van het eindresultaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie