Afbeelding
EVL/Rob Franken

Temperatuur tikt ook in Amstelveen de 40 graden aan

25 juli 2019 om 18:30 lokaal

AMSTELVEEN Officieel is het niet, maar officieus heeft ook Amstelveen het hitterecord te pakken. De reclamezuil bij bowlingbaan De Kegel aan de Bovenkerkerweg gaf vandaag 40 graden aan. 

Het was eerder vandaag toch weer groot nieuws. Het Gelderse Warnsveld hield tot gisteren 75 jaar lang het hitterecord in handen, maar dat werd gebroken. Uiteindelijk bleek het in Eindhoven die dag het warmst, daar werd een recordtemperatuur van 39,3 graden gemeten.

GENIETEN Maar de Brabantse stad mocht slechts een dag van het record genieten, want vandaag schoot de thermometer in het eveneens Brabantse Gilze-Rijen zelfs voorbij de 40 graden. Om 14.54 uur werd en temperatuur van 40,4 graden gemeten, zo meldt het KNMI. Warmer werd het volgens het weerinstituut nog niet in ons land. 

Wie een blik werpt op de thermometer bij De Kegel in Amstelveen, kan echter niet anders concluderen dan dat het hitterecord eigenlijk ook naar Amstelveen moet. Op de foto is namelijk duidelijk te zien dat de thermometer 40 graden aangeeft. Jammer genoeg zal het KNMI deze meetmethode niet officieel als 'recordwaardig' erkennen. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie