Henk Huisman is 9 juli op 91 jarige leeftijd overleden.
Henk Huisman is 9 juli op 91 jarige leeftijd overleden. Aangeleverd

In memoriam: Henk Huisman

23 juli 2019 om 14:30 lokaal

AMSTELVEEN Amstelvener Henk Huisman is 9 juli op 91 jarige leeftijd overleden. Hij was in zijn werkzame leven ambtenaar bij de Dienst Openbare Werken van de Gemeente Amstelveen, verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud van wegen, en had mede daardoor een uitgebreid netwerk dat hij, als echte 'regelaar', ook voor het algemeen maatschappelijk belang wist in te zetten.

Zijn betrokkenheid bij de Amstelveense samenleving blijkt uit de waaier van functies die Henk heeft bekleed. Hij was onder meer voorzitter van de Vereniging Nationale Feestdagen, verantwoordelijk voor de 4 en 5 mei festiviteiten, en van het Comité Sint Nicolaas dat de intocht van de goedheiligman organiseerde. Daarnaast was Henk betrokken bij de Kruiskerk en om die reden heeft hij veel werk verzet als voorzitter van de commissie onderhoud van de Hervormde Kerk en daarna, als kerkrentmeester, van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert. Ook is hij een aantal jaren voorzitter geweest van het CDA-Amstelveen. Enige maanden geleden heeft Henk het voorzitterschap neergelegd van de Stichting Stinak die mede door hem in 1974 is opgericht. Deze nog steeds actieve stichting heeft tot doel het financieel ondersteunen van culturele en sociale initiatieven en activiteiten in Amstelveen.

Voor zijn grote verdienste voor Amstelveen is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en onderscheiden met de zilveren erepenning van de gemeente Amstelveen. Circa twintig jaar geleden is Henk met zijn vrouw Sytske (overleden in 2016), die hem steeds tot grote steun is geweest, naar Zeist verhuisd wat zijn betrokkenheid bij Amstelveen echter niet heeft verminderd: hij bleef nog jaren lang diverse functies bekleden. Henk Huisman laat een dochter, schoonzoon en klein – en achterkleinkinderen achter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie