Afbeelding
Archief

Vergoeding voor reiskosten G-sporters

23 juli 2019 om 17:00 lokaal

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft unaniem een motie aangenomen voor het vergoeden van reiskosten voor G-sporters en mensen met een beperking. Die kunnen hierdoor gemakkelijker meedoen aan uitwedstrijden of toernooien elders in het land. Het initiatief voor de motie werd genomen door het CDA en had meteen al de steun van zes andere partijen. De komende twee jaar wordt jaarlijks 15.000 euro hiervoor uitgetrokken vanuit het WMO-budget.

Het blijkt lastiger te worden om voor dit vervoer vrijwilligers te vinden. Bij clubs zijn er vrijwilligers die dat jarenlang doen, maar om uiteenlopende redenen haken er steeds meer af. Kosten van speciaal vervoer (bus met chauffeur) om naar wedstrijden en evenementen te gaan zijn hoog en meestal komen die voor eigen rekening van de betrokken sporters. Om te voorkomen dat sporters afhaken, springen de clubs vaak financieel bij.

Roda'23 kost dat op jaarbasis al rond 4000 euro en naar verwachting bij hockeyclub Myra binnenkort een vergelijkbaar bedrag. De financiële ondersteuning geldt ook voor mensen met een beperking die in wedstrijdverband actief zijn bij beweegclubs als De Schakel en De Vrijbuiter en bij het stijldansen.

René de Leeuw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie