Schip Stortemelk
Schip Stortemelk Rederij het IJ

Bootverbinding van Amsterdam naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

18 juli 2019 om 14:40 Nieuws Deel je nieuws

Net als vorig jaar kan je deze zomer weer meevaren van Amsterdam naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een prachtige vaartocht over het weidse Markermeer naar een bijzonder openluchtmuseum. Beleef een mini-vakantie in eigen land!

Er is deze zomer natuurlijk genoeg te doen aan leuke activiteiten. Maar wil je echte even een dagje er helemaal tussenuit en het gevoel hebben dat je op een mini-vakantie bent geweest? Vaar dan in augustus mee van Amsterdam naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

In de maand augustus vaart Rederij het IJ 4 keer met het schip de Stortemelk vanaf de NDSM-werf in Amsterdam-Noord naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een prachtige ontspannen vaartocht van 4 uur over het Markermeer, de voormalige Zuiderzee. Geen haast, maar lekker om je heen kijken en genieten van Nederland vanaf het water. Het Markermeer is een geweldige plek om er even helemaal tussenuit te zijn. Het weidse uitzicht vanaf het schip, het rustig voortbewegen op de golven en ondertussen heerlijke verse afgebakken broodjes uit de keuken. Rond 14.00u kom je aan in het Zuiderzeemuseum. Een prachtige nostalgische plek waar het verhaal verteld wordt van de mensen die vroeger langs de Zuiderzee woonden. Bezoek de prachtige oude huisjes, winkeltjes en straatjes en beleef de tijd van de Zuiderzee.

De boottocht wordt georganiseerd op het schip de Stortemelk, de voormalige veerboot van de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) die van Harlingen naar Terschelling voer. Het schip is omgebouwd tot een klassiek dagpassagiersschip met twee buitendekken waaronder een groot panoramadek. Ook bij minder weer valt er vanuit de gezellige salons genoeg te zien en zijn er spelletjes aanwezig voor de kinderen. Van 6 t/m 15 augustus vertrekt het schip op dinsdag en donderdag om 10.00u vanaf de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

De kosten voor de boottocht inclusief lunch zijn € 24,50 voor volwassenen. Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar € 14,50. Kaarten zijn online te koop via www.rederijhetij.nl/zomer. Contact met Rederij het IJ kan via info@rederijhetij.nl of 020 – 341 73 96.

Boottocht over markermeer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie