AVA raadslid Jacqueline Höcker (midden).
AVA raadslid Jacqueline Höcker (midden). eigen foto

Bostheater krijgt financiële steun van Amstelveen

15 juli 2019 om 13:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Het Bostheater in het Amsterdamse Bos krijgt dankzij Actief Voor Amstelveen-raadslid Jacqueline Höcker een subsidie van de gemeente. Höcker diende vorige week samen met VVD D'66 PvdA CDA GL CU SP Bba en SBA een motie in om subsidie te verlenen aan het Bostheater. "Wij zijn van mening dat Kunst en Cultuur een wezenlijk onderdeel is van een samenleving en zeker binnen Amstelveen een prominente plaats moet hebben." Het gaat om een bedrag van 75.000 euro.

35 JARIG BESTAAN Directeur Ingejan Ligthart Schenk en zakelijk leider Gwen Bakker zijn blij met de toegekende subsidie: "Dit jaar bestaat het Bostheater 35 jaar. We zien veel kansen voor de toekomst, een goede samenwerking met de gemeente is hierin van essentieel belang. De erkenning van het Bostheater als culturele hotspot door de gemeente Amstelveen betekent dan ook veel voor het Bostheater."

VOLLE PROGRAMMERING Het Bostheater heeft een vol, zeer gevarieerd en laagdrempelig aanbod voor jong en oud. Daarnaast heeft het Bostheater een BosLab voor het ontwikkelen van talent en heeft het stageplekken voor mensen met een beperking. Het wordt naast de drie vaste krachten vooral gerund door vrijwilligers.

Het spektakelstuk 'De Drie Musketiers', mooie concerten met onder andere Don McLean in Augustus, Douwe Bob, André Kuipers, Kamerata String Orchestra, Edwin Evers Band, een zomer vol kindervoorstellingen staan deze maanden op het programma. Het was voor AVA een reden verder te onderzoeken wat de gemeentelijke bijdrage is van Amstelveen.

De magische plek van het theater met vooral in de avonduren een feeërieke ambiance zou volgens AVA veel bekender in Amstelveen moeten zijn. Ook zouden meer Amstelveense kinderen kunnen genieten van kunstzinnige en culturele activiteiten en gezond 'bezig zijn' in de buitenlucht. Het is zeer toegankelijk voor mensen met een beperking en het is mogelijk nog even te picknicken voor de voorstelling begint.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie