Afbeelding
eigen foto

Beestachtig mooi: expositie 'dieren in de kunst'

13 juli 2019 om 07:15 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Deze zomer toont Kunstconsult in de verkoopexpositie 'Beestachtig mooi' hoe dieren voor veel 20ste-eeuwse kunstenaars een bron van inspiratie vormden. Ook voor hedendaagse kunstenaars, zoals keramiste Dagmar de Kok, is het dier nog steeds een muze. Van 11 augustus t/m 15 september komen het fabelachtige werk van De Kok en de 'beestachtige' verkoopcollectie van Kunstconsult samen tot leven in Amstelveen. 'Beestachtig Mooi' wordt feestelijk geopend op zondag 11 augustus om 13.00 uur aan de Smederij 4. Kunstenares Dagmar de Kok is aanwezig om haar werk persoonlijk toe te lichten.  

DIEREN ALS MUZEN Van aandoenlijke apen van Barend Jordens en Anton Fortuin tot een kleurrijke Memphis eendenlamp van Ettore Sottsass. In 'Beestachtig Mooi' worden dieren op zeer diverse wijze in beeld gebracht door bekende 20ste-eeuwse kunstenaars als Willy Sluiter, Leo Gestel, Frederik Engel, Lambertus Zijl, Hendrik van den Eijnde en Etie van Rees. Apen, pauwen, vissen, paarden, koeien en zelfs fabeldieren komen terug in schilderijen, sculpturen, etsen, glas, zilver en meubels. Door de grote verscheidenheid aan kunstobjecten en de eclectische opstelling is er voor elke kunstliefhebber wat te bewonderen.

FABELACHTIG KERAMIEK Te midden van de verkoopcollectie van Kunstconsult staan fantasierijke keramische diersculpturen van Dagmar de Kok in de spotlights. Mythen, sagen en sprookjes uit verschillende culturen vormen de inspiratie voor haar werk. Met behulp van hedendaagse metaforen geeft De Kok een eigentijdse draai aan eeuwenoude verhalen en verwijst hierbij naar huidige maatschappelijke ontwikkelingen. De Kok vertelt: "Het sprookje staat voor mij symbool voor een vlucht naar de nieuwe wereld, toekomstige voorspoed en misschien zelfs vrijheid van geest."

Reguliere openingstijden: elke woensdag-, donderdag- & vrijdagmiddag, 13.00 - 17.00 uur of op afspraak. Finissage: zondag 15 september, 13.00 - 17.00 uur. 

Meer informatie via www.kunstconsult.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie