Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Gemeente blij met compensatie reizigers bus 55

10 juli 2019 om 15:25 lokaal

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen is blij dat de reizigers van bus 55 een lager tarief gaan betalen. De Vervoerregio Amsterdam en het GVB maakten dinsdagavond bekend dat het tarief voor buslijn 55 tussen Westwijk en Station Amsterdam Zuid per 5 augustus 2019 wordt  verlaagd. Daarnaast krijgen reizigers die op saldo en vol tarief reisden het verschil met het nieuwe tarief, dat zij sinds 3 maart jl. hebben betaald, vergoed. Dit bedrag kan tussen 1 september en 1 december 2019 opgehaald worden bij een kaartautomaat van GVB.

"Sinds de invoering van de tijdelijke bus 55, als vervangend vervoer van de tramlijn 51, bleek dat reizigers meer moesten betalen omdat de 55 meer kilometers maakt", zegt wethouder Rob Ellermeijer. "Het is goed dat dit nu is rechtgezet zodat reizigers die afhankelijk zijn van de lijn niet onnodig op kosten worden gejaagd."

In overleg hebben GVB en de Vervoerregio Amsterdam besloten om het kilometertarief voor bus 55 naar beneden bij te stellen tot 58% van het normale tarief. Hiermee wordt het gemiddelde prijsverschil voor een heen- en terugreis met lijn 55 op saldo 0,35 euro lager ten opzichte van hun reis van lijn 51.

Met de aanpassing zijn vrijwel alle saldoreizigers (voltarief) voordeliger uit, tot maximaal 0,80 euro voor een heen-en terugreis. 8% van de saldoreizigers (voltarief) heeft na de verlaging van het tarief nog steeds een nadelig verschil van maximaal 0,15 euro ten opzichte van een (heen- en terugreis met oude lijn 51. Zij kunnen zich melden bij GVB Klantenservice via 0900-8011 of het contactformulier op de website. 

SNELLERE TRAMVERBINDING De Amstelveenlijn wordt de komende twee jaar vernieuwd zodat reizigers eind 2020 gebruik kunnen maken van een nieuwe, snelle tramverbinding tussen station Zuid en Amstelveen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie