Afbeelding
Eigen foto

Piet Hein-meester Bart Johannesma is Supermees 2019

5 juli 2019 om 15:00 lokaal

AMSTELVEEN Wethouder Economische Zaken Floor Gordon maakte donderdag 4 juli tijdens een feestelijke bijeenkomst in Boekhandel Libris Venstra bekend wie zich Superjuffie of Sumermees 2019 van Amstelveen en omstreken mag noemen. De eer ging dit jaar naar meester Bart Johannesma van basisschool Piet Hein. 

Meer dan honderd kinderen lieten weten welke juf of meester voor hen Superjuffie of Supermees is. Meester Geert-Jan Slagmolen van Kindercampus King, juf Devi Nijhof van basisschool De Westwijzer en meester Bart Johannesma van basisschool Piet Hein kwamen als genomineerden uit de bus. De nominatie was voor alle drie een grote verrassing. De leerlingen hebben de stemformulieren in het diepste geheim ingevuld. 

In aanwezigheid van de leerlingen uit hun klas, ouders en collega's werden Slagmolen, Nijhof en Johannesma in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde, een boekenpakket voor de klas, cadeautjes voor hun leerlingen en een boeket. Meester Bart Johannesma viel extra in de prijzen. Hij mag zich Supermees Amstelveen en omstreken 2019 noemen. Naast de oorkonde was er voor hem ook een persoonlijk cadeau.

De verkiezing werd voor de vijfde keer door Boekhandel Libris Venstra georganiseerd, in samenwerking met de uitgeverijen Unieboek Spectrum en Ploegsma. Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een juf die kan vliegen en dieren kan redden. Mees Kees, uit de boeken van Mirjam Oldenhave, is invalmeester. Gaandeweg leert hij het vak en wordt daarbij geholpen door de leerlingen. Dat leidt tot hilarische situaties. Kinderen die vinden dat hun juf of meester is te vergelijken met Superjuffie en Mees Kees konden haar of hem in de stemperiode bij Boekhandel Libris Venstra nomineren. Volgend jaar is er opnieuw een verkiezing. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie