Muziekdocent van het Jaar Petra Smit met Songfestivalwinnaar Duncan Laurence.
Muziekdocent van het Jaar Petra Smit met Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Merlijn de Cock

Petra Smit uit Amstelveen Muziekdocent van het jaar

28 juni 2019 om 17:00 lokaal

AMSTELVEEN Petra Smit uit Amstelveen is uitgeroepen tot Muziekdocent van het Jaar 2018/19. Zij is als docent muziek/ckv verbonden aan de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert. De award werd woensdag uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Songfestivalwinnaar Duncan Laurence

Uit bijna 1.400 nominaties werden vijf finalisten geselecteerd die door een achtkoppige vakjury werden beoordeeld. Smit werd als winnares gekozen door haar grote passie voor en uitgebreide kennis over muziek. Ze speelt zelf meerdere instrumenten en is goed op de hoogte van de manieren waarop leerlingen tegenwoordig naar muziek kijken en luisteren. Ze zet haar leerlingen centraal en daagt ze uit zelf oplossingen te zoeken.

Smit noemde het een eer dat haar leerlingen haar hebben genomineerd. Ze ziet dagelijks het plezier dat de leerlingen aan muziek beleven en wat het met hun ontwikkeling en talent doet. Zij inspireren haar om steeds nieuwe dingen te bedenken en het vak verder te ontwikkelen.

De verkiezing vestigt de aandacht op het belang van de muziekdocent en muziekeducatie in het onderwijs, dat mede door het ministerie van OCW wordt onderstreept.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie