Wethouder Rob Ellermeijer (links) met enkele omwonenden van de halte Grote Beer.
Wethouder Rob Ellermeijer (links) met enkele omwonenden van de halte Grote Beer. Gemeente Amstelveen

Bushalte Grote Beer in Middenhoven tijdelijk weer in gebruik

27 juni 2019 om 10:45 lokaal

AMSTELVEEN De bushalte Grote Beer in Middenhoven wordt vanaf december weer tijdelijk in gebruik genomen. Reizigers kunnen in ieder geval weer gebruikmaken van de halte tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn, tot eind 2020. De gemeente blijft zich inzetten om de halte ook na deze periode in de lucht te houden.

Sinds de grote wijzigingen van busroutes - in december 2017 - is de gemeente in overleg met de Vervoerregio en Connexxion over het doorvoeren van aanpassingen en het realiseren van meer fijnmazigheid in het ov-netwerk. "Het schrappen van de halte Grote Beer werd als een enorm gemis ervaren . Ik ben verheugd dat onze gesprekken met de Vervoerregio en Connexxion een positief resultaat hebben opgeleverd. Ik blijf mij ervoor inzetten dat de halte ook vanaf 2021 permanent in gebruik blijft", zegt wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer).

Wat betreft de fijnmazigheid vindt de gemeente dat er op een aantal plekken sprake is van een te grote afstand tot een bus- of tramhalte, vooral voor mensen die slecht ter been zijn is dit een belemmering. In een aantal wijken zijn verbeteringen doorgevoerd zoals met de andere lijn 174 en de tijdelijke bus 551. Bijzonder aandachtspunt is nog de wijk Kostverloren, maar ook op andere plekken wil de gemeente een betere fijnmazigheid.

Goed nieuws is volgens de gemeente dat Connexxion de lijn 199 per 15 december, maar mogelijk eerder, door laat rijden vanuit Westwijk naar Middenhoven. De 199 rijdt over de dr. Willem Dreesweg en keert op de rotonde bij de Praam/Gondel.

Dit houdt wél in, dat richting Schiphol Plaza overgestapt moet worden op knooppunt Schiphol Noord om verder naar Schiphol Plaza te reizen. Er rijden echter bussen van de knoop Schiphol Noord naar Plaza. In de omgekeerde richting rijdt lijn 199 wél rechtstreeks van Schiphol Plaza naar Amstelveen. De gemeente heeft dringend verzocht lijn 199 door te trekken tot en met Ziekenhuis Amstelland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie