!Woon houdt onder meer een wekelijks spreekuur in Alleman.
!Woon houdt onder meer een wekelijks spreekuur in Alleman. Gemeente Amstelveen

440 huurders in Amstelveen doen beroep op !Woon

26 juni 2019 om 18:49 lokaal

AMSTELVEEN De ondersteuning van huurders in Amstelveen kent volgens de gemeente een vliegende start. In de eerste maand zochten 170 huurders contact met !WOON. Amstelveners kunnen sinds maart bij !WOON terecht met vragen of advies over problemen met hun verhuurder. In de eerste drie maanden wisten 440 mensen de weg naar !WOON te vinden.

Iets minder dan een kwart van de Amstelveners die contact zoeken, komt op het spreekuur van !Woon in wijkcentra. De rest heeft contact via de telefoon of per e-mail. Driekwart van de contacten was met huurders in een sociale huurwoning.

"We zien dat er een grote behoefte is aan huurdersondersteuning", zegt wethouder Rob Ellermeijer (Wonen). "Het is goed dat Amstelveners terecht kunnen bij een onafhankelijke organisatie die hen met advies kan bijstaan."

Stichting !Woon heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van bewoners en bewonersgroepen. De kernfuncties zijn het informeren, adviseren en ondersteunen van individuele en georganiseerde bewoners die vragen hebben of problemen ervaren. !Woon biedt bijvoorbeeld ondersteuning bij vragen over huurverhogingen, achterstallig onderhoud en servicekosten.

!Woon houdt op dinsdag van 13.00 tot 14.30 uur spreekuur in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1.

Op woensdag houdt !Woon van 17.00 tot 18.30 uur spreekuur in wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140 (niet tijdens schoolvakantie).

!WOON is ook bereikbaar via https://www.wooninfo.nl/contact/amstelveen/ of 020--523.0160.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie