Neptunus, begeleidt door een groep zeemeerminnen.
Neptunus, begeleidt door een groep zeemeerminnen. Naomi Heidinga

Laatste jubileum De Meerkamp?

27 juni 2019 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN De Meerkamp is 25 jaar geworden. Reden genoeg voor een feestje. Daarom was er zaterdag een jubileumshow, waarbij diverse watersporten werden gedemonstreerd. Daarnaast is er deze week een feestelijk programma, met elke dag andere activiteiten en korting op de entree. De kans bestaat dat dit het laatst jubileumfeestje van het zwembad is. De gemeente vraagt inwoners middels een enquête mee te denken over een nieuw zwembad. Op termijn wordt De Meerkamp dus gesloten.

Reden genoeg om bij dit jubileum extra uit te pakken, te beginnen met een spetterend openingsfeest. Oud-burgemeester Jan van Zanen was speciaal uit Utrecht overgekomen om de opening te verrichten. Uit een enorme rookwolk verscheen daarna Neptunus, die, vergezeld door zeemeerminnen, zijn zegen over het feest uitsprak. Een waterkoningin nam het woord van hem over, zij praatte het programma aan elkaar. In de verschillende baden werden demonstraties gegeven van watersporten die in de Meerkamp plaatsvinden. Van baantjes zwemmen tot zwemles voor jong en oud, waterpolo, duiken en diverse varianten van watergym. Daarnaast het zwemmen als een zeemeermin (met bijpassende staart) en wateryoga, twee relatief nieuwe disciplines in het bad. De muziek paste uitstekend bij het thema. Verschillende watergerelateerde hits kwamen voorbij, van 'It's Raining Men' (The Wheater Girls) tot Milk Inc's 'Walk on water'. Na alle demonstraties werd onder begeleiding van slagwerkgroep Bovenkerk een parade door het bad gelopen en vervolgens was het business as usual: want het zwembad moest open voor het publiek.

De feestweek duurt tot en met vrijdag 28 juni. De entree voor het bad bedraagt gedurende de feestweek 2,50 euro. Daarvoor kan men naast zwemmen in de verschillende baden, ook meedoen aan demonstraties. Zoals baby- en peuterlessen op donderdag- en vrijdagochtend en beide dagen worden ook cara-fitlesses gegeven voor mensen met chronische problemen, zoals longziekten, artrose, rugproblemen. Ook Aquayochi en Aqua Thaibox staan op het programma. Vrijdagavond is er een zwemvierdaagsedisco: tijdens de jubileumweek wordt tevens de vijftigste zwemvierdaagse gehouden.

NIEUW ZWEMBAD Amstelveners die mee willen denken over het nieuwe zwembad, worden gevraagd een enquête invullen. De gemeente doet momenteel onderzoek naar realisatie aan een nieuwe zwemvoorziening die voldoet aan de huidige behoeften van haar bewoners. De enquête is tot en met 7 juli 2019 in te vullen via www.amstelveen.nl/onderzoek.

Doel van het onderzoek is om te komen tot een zwemvoorziening waar Amstelveners nog jarenlang met plezier kunnen zwemmen en recreëren. In de enquête worden wensen en behoeften voor het toekomstige zwembad gepeild. De resultaten van de enquête worden meegenomen in het onderzoek. Het nieuwe zwembad moet volgens de gemeente voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet er ruimte zijn voor zwemlessen, verenigingen en bepaalde doelgroepen. Maar er kan ook ruimte zijn voor andere activiteiten zoals wellness en zorg. Bovendien moet het zwembad goed bereikbaar zijn. Het advies over de nieuwe zwemvoorziening moet eind van het jaar klaar zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie