Stichting Belklus helpt ouderen met allerlei klussen.
Stichting Belklus helpt ouderen met allerlei klussen. Pixabay

Stichting Belklus viert 25-jarig bestaan met benefietavond

26 juni 2019 om 10:00 lokaal

AMSTELVEEN Stichting Belklus viert vandaag het 25-jarige bestaan met een benefietavond in de voormalige Annakerk. De stichting is al een kwart eeuw redder-in-nood door klussen te doen voor ouderen in Amstelveen en omstreken, gaat op de benefiet-toer. Vanavond wordt niet alleen het jubileum feestelijk gevierd, maar worden ook middelen ingezameld voor de aankoop van 1 of 2 auto's. Die zijn broodnodig voor het werk van de vrijwilligers.

"Wij zijn compleet afhankelijk voor ons werk van die mensen die hun kennis en kunde kosteloos beschikbaar willen stellen voor de behoeftige 67-plussers in ons Amstelveen, maar ook in de naburige gemeenten en stadsdelen, Uithoorn, Aalsmeer, Ouderkerk, Duivendrecht, Amsterdam-Zuid," zegt Belklus-voorzitter dr. Bob Out. Hij kent als geen ander de problemen van de vergrijsde bewoners.

"Het is fantastisch dat de bovengenoemde gemeentes en de wooncorporaties Eigen Haard en woonzorg Nederland in onze omgeving, bereid zijn ons te steunen. Hoewel we met ons team van vrijwilligers – waar we er dolgraag meer van zouden willen hebben – veel kunnen, lopen we toch tegen onze grenzen aan. Mondjesmaat halen wij naast de bestaand financiële steun, kleine bedragen op, onder meer afkomstig uit donaties van dezelfde ouderen die wij zo graag helpen. Maar er is gewoon meer nodig. Dat is de reden om nu een benefiet te houden."

Bij de benefiet zal wethouder Marijn Ballegooien het podium van de voormalige Annakerk betreden. Daarna komt Rogier van der Laan namens de gemeente Amstelveen kort uitleg geven over het samenwerkingsproject Duurzaamheid met de Stichting Belklus ten behoeve van ouderen in Amstelveen.

De Stichting Belklus is sinds kort gevestigd aan de Vijverlaan in Amstelveen. Coördinatrice Sevi Out-Firnous ontvangt elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur de telefoontjes van mensen die behoefte hebben aan hulp. "Soms schrijnend, hoe die veteranen in hun eenzaamheid bepaalde taken echt niet aankunnen. Het is heerlijk om ze te kunnen helpen. We horen vaak juichende reacties als ze een van onze vrijwilligers hebben ontvangen. Dat maakt mijn job extra fijn".

67-plussers die ook aanspraak willen maken op hulp (mogelijk gratis, of tegen een kleine vergoeding) kunnen contact opnemen via 020-647.1098 of 06-5434.0370 of via de website https://www.belklus.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie