Leerlingen van Michiel de Ruyter in ´Vaiana´.
Leerlingen van Michiel de Ruyter in ´Vaiana´. Kreavaria

Musicalshow door scholieren in Schouwburg Amstelveen

25 juni 2019 om 09:47 lokaal

AMSTELVEEN Kinderen van negentien deelnemende schoolgroepen uit Amstelveen hebben zaterdag in twee voorstellingen mini-musicals opgevoerd in Schouwburg Amstelveen. Ze deden dat ter afsluiting van Kreavaria's naschools theaterproject Musicaldance Battle.

Het evenement vond voor de eerste keer plaats in Amstelveen. Na maanden van repeteren in de speelzaal of andere lesruimte van school mochten de leerlingen het podium van Schouwburg Amstelveen betreden en dat was natuurlijk best wel een beetje spannend en indrukwekkend.

Als echte artiesten werden de kinderen binnengehaald via de artiesteningang van Schouwburg Amstelveen. Daarna konden ze nog even repeteren en wennen aan het podium. Vervolgens kregen ze prachtige kostuums aan, verzorgd door Jolanda's verkleedkisten uit Wormer, en werden geschminkt. Daarna kon de show beginnen.

De kinderen van de deelnemende scholen wisten het publiek te verrassen met uiteenlopende mini-musicals, zoals ´Annie´, ´Belle en het Beest´ en ´The Trolls´. Met het energieke ´Mama Mia´ werd het publiek teruggebracht naar vroegere tijden waarbij het publiek lekker meedeinde en klapte op de bekende klanken van onder meer ´Dancing Queen´. De grappen en grollen in de musical ´Minoes´ met schattige katten bracht het publiek aan het lachen.

Ook musical ´De Smurfen´ stond op programma met onder meer knutselsmurf, muzieksmurf, een karate smurf en natuurlijk de 'verschrikkelijke' Gargamel'. Het zag blauw van de smurfen. Maar ook eigen producties zoals o.a. 'Swampland', 'Het mysterie van het enge bos', 'Het vervloekte circus' en 'Kidsgame' ontbraken niet. De musical ´De Leeuwenkoning´ was omgetoverd tot 'The ON-Line king waarin een mooie boodschap was verwerkt. Ook werd het publiek getrakteerd op de musical ´Lang en gelukkig´.

Beide voorstellingen werden afgesloten met een prijsuitreiking. Een jury bepaalde welke deelnemende schoolgroep de wisselbeker won. De bekers gingen naar Obs Piet Hein met de musical 'Minoes' en naar Brede School Rembrandt met de musical 'Hairspray'.

Voor meer info over Kreavaria: www.kreavaria.nl

Lerlingen van Michiel de Ruyter brachten ´Annie´ op de planken.
Leerlingen van de Karel Eykman School speelden ´Swampland!´
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie