Demy Veerhuis, Esther van der Donk en Quinte Immink met de bronzen medaille (rechts op podium).
Demy Veerhuis, Esther van der Donk en Quinte Immink met de bronzen medaille (rechts op podium). Amstelveen United

Twee keer brons voor Amstelveen United bij finale Acro Gym

24 juni 2019 om 14:19 Sport

AMSTELVEEN Twee teams van Amstelveen United hebben in het weekend van 22 en 23 juni een bronzen medaille behaald tijdens het grote finale weekend Dutch Gymnastics 2019 in Ahoy in Rotterdam.

Er vonden finales plaats in maar liefst negen disciplines van de gymsport en met ruim vijfduizend deelnemers. Om hieraan deel te mogen nemen hebben deze gymnasten zich door middel van kwalificatiewedstrijden moeten plaatsen.

In de discipline Acrobatische Gym waren er vier teams van United Amstelveen die zich geplaatst hadden voor deze finale. Op zaterdag was het eerst de beurt aan de B niveaus.

Het B-Senior trio Demy Veerhuis, Esther van der Donk en Quinte Immink liet zien ijzersterk te zijn met hun twee oefeningen. het trio ging met brons naar huis.

Het B-junior trio Danique van Tienderen, Roos van de Velde en Femke Verhoeven stond na hun Tempo oefening ruim eerste maar helaas hadden zij in hun Balans oefening een fout waardoor het podium niet meer haalbaar was. Het team eindigde op de vierde plaats.

Op zondag kwamen de A-Pupillen teams in actie. Het trio Chantal Verhoeven, Sara de Boer en Mayke van Vliet liet een van hun beste oefeningen van het seizoen zien. Het team werd hiermee vijfde.

Het A-Pupillen duo Bente Janssen Groesbeek en Edi Rooks ging met volle focus de vloer op met hun oefening en eindigde op de vierde plaats. Maar omdat de nummers 2 en 3 dezelfde score hadden behaald en beide zilver wonnen, kreeg het Amstelveense team alsnog het brons omgehangen.

United Amstelveen kijkt terug op een mooi Acro seizoen met deze fantastische resultaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie