Afbeelding
ANP Foto

CNV roept op tot protest bij kantoor Nestlé in Amstelveen

24 juni 2019 om 15:00 lokaal

AMSTELVEEN Vakbond CNV Vakmensen roept werknemers van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé op komende donderdag te gaan protesteren bij het hoofdkantoor van het bedrijf in Amstelveen. Volgens CNV weigert het bedrijf met een goed cao-bod te komen. 

Nestlé heeft twee vestigingen; een hoofdkantoor in Amstelveen en een fabriek in Nunspeet, waar babyvoeding wordt gemaakt. Bij beide vestigingen werken ongeveer 400 werknemers. Het bedrijf heeft twee cao's: een basis-cao en een cao voor het hoger personeel.

ULTIMATUM Onderhandelaar Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen is van mening dat het bedrijf vooralsnog geen beter cao-bod op tafel wil leggen dan nu voorligt. Een ultimatum hierover van de vakbonden is vandaag verlopen. "We roepen nu de werknemers op om aanstaande donderdag met een delegatie naar het hoofdkantoor in Amstelveen te gaan. Als dat protest niets oplevert, organiseren we op korte termijn stakingen", aldus Warnaar.

De onderhandelaar denkt dat Nestlé een loonsverhoging prima zou moeten kunnen bekostigen. "Nestlé staat er goed voor en maakt dikke winst, maar vindt dat dit vooral naar de aandeelhouders moet. Het is tijd voor een goede loonsverhoging. De werknemers willen zekerheid over hun inkomen en zien niets in de plannen om in de basis-cao een variabele beloning in te voeren."

BUS Donderdagochtend vertrekt een delegatie met een bus vol vanuit Nunspeet naar het hoofdkantoor in Amstelveen, waar ze rond 10.00 uur in gesprek willen met de directie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie