Afbeelding
ANP Foto

Brandweer Amstelveen redt hockeyinterland

24 juni 2019 om 09:43 lokaal

AMSTELVEEN De vrijwillige brandweer van Amstelveen moest zaterdag uitrukken voor een bijzonder klusje. De sproei-installatie van het Wagener Stadion was uitgevallen en hierdoor dreigde de hockeyinterland tussen Nederland en Australië in het water te vallen. 

Figuurlijk dan, want water was juist precies wat er nodig was. Het veld moet voorafgaand aan een duel namelijk eerst worden gesproeid, anders kunnen de spelers niet aan het werk. 

GESPROEID 'Wij hebben met de autospuitbemanning drie stralen uitgelegd op het veld, waardoor het toch gesproeid kon worden', zo vertelt de brandweer op haar Facebook-pagina. ' Hierdoor kon de wedstrijd toch doorgaan! De ploeg is tijdens de wedstrijd gebleven om ook in de rust te kunnen sproeien.' 

ERVARING Niet alleen de organisatie maar ook het publiek kon de actie van de lokale spuitgasten wel waarderen, zo bleek. 'De ploeg werd tijdens de actie gefilmd en kreeg een overweldigend applaus van het publiek. Een zeer bijzondere ervaring.' 

Een goede actie dus, maar de Oranje-hockeyers slaagden er vervolgens niet in de wedstrijd ook tot een goed einde te brengen. Australië was met 1-4 te sterk voor het Nederlandse team.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie