Afbeelding
Pixabay

Bibliotheek stoot cd-collectie af

21 juni 2019 om 15:00 lokaal

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelland neemt afscheid van haar cd-collectie. In lijn met de ontwikkelingen in de muziekindustrie stopt de bibliotheek met ingang van 1 juli met het uitlenen van cd's. Op zaterdag 6 juli start de uitverkoop van de collectie.

De bibliotheek stopt met het uitlenen van de muziekschijfjes omdat er inmiddels diverse andere distributiekanalen voor muziek via internet zoals Apple Music, Spotify en Deezer waarvan steeds meer mensen gebruik maken. Ook de daarmee samenhangende terugloop van de uitleningen van cd's speelt een rol. Vorig jaar was de afname ten opzicht van  2015 maar liefst 53,5 procent. Deze terugloop doet zich niet alleen voor in Amstelland, maar is een landelijke trend. Inmiddels zijn meerdere bibliotheken al gestopt met het aanbieden van cd's. 

BEZORGEN De bibliotheek biedt leden als alternatief de mogelijk om materialen te lenen uit de collectie van Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland. Wie lid is van de bibliotheek, kan zonder extra lidmaatschap gebruik maken van deze collectie. Leden kunnen titels aanvragen en deze laten bezorgen bij de plaatselijke bibliotheek. Bij Bibliotheek Amstelland bedragen de kosten 2,50 euro per aanvraag. 

In het weekend van 6 en 7 juli verkoopt Bibliotheek Amstelland haar cd's voor 1 euro per stuk. Voor dubbel cd's bedraagt de prijs twee euro. Om zo veel mogelijk mensen blij te maken mogen er per keer maximaal tien cd's gekocht worden. De uitverkoop is tijdens openingsuren en alleen in de vestiging aan het Stadsplein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie