Afbeelding
Museum Jan van der Togt

Kinderworkshops en ´live painting´ met Ayako Rokkaku

21 juni 2019 om 16:15 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN De tentoonstelling ´Spelen met kleuren, kleine ontdekkingen´ van de Japanse kunstenares Ayako Rokkaku is deze zomer (van 8 juni t/m 25 augustus) te zien in Museum Jan van der Togt. In juli verhuist Rokkaku haar atelier naar de museumzaal waar bezoekers haar unieke manier van werken van dichtbij kunnen beleven. Speciaal voor kinderen zijn er workshops waarbij zij samen met Rokkaku kunnen schilderen.

Rokkaku schildert een eigen wereld van heldere kleuren en terugkerende symbolen zoals bloemen, diertjes, boten en huisjes. Een terugkerend motief in haar werk zijn meisjes met grote Japanse manga ogen en lange armen die zij vaak close-up afbeeldt.

In de weekenden van 13 en 14 juli en van 20 en 21 juli werkt de kunstenares live aan een kunstwerk op zaal tussen 12.0 en 17.00 uur. Ze maakt speciaal voor de tentoonstelling ter plaatse een schilderij, door met blote handen acrylverf direct op het doek of karton aan te brengen.

Op zondag 14 juli en zondag 21 juli worden van 14.00 tot 15.00 uur worden gratis workshops gegeven waarbij kinderen (vanaf 5 jaar) de kans krijgen zelf met haar mee te schilderen. Ook volwassenen zijn welkom. Aanmelden via educatie@jvdtogt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie