Rob Walther en Bianca Bobeldijk in de vestiging van Specsavers in Amstelveen.
Rob Walther en Bianca Bobeldijk in de vestiging van Specsavers in Amstelveen. Naomi Heidinga

Specsavers in Stadshart Amstelveen viert jubileum

20 juni 2019 om 07:30 Nieuws

AMSTELVEEN Specsavers viert in juni het tienjarig jubileum. De oog- en hoorzorgwinkel is al tien jaar gevestigd in het Stadshart in Amstelveen. Het jubileum wordt gevierd met een kortingsactie: van 20 tot en met 30 juni krijgen klanten 50 procent korting op monturen vanaf 79 euro.

Specsavers is weliswaar een keten, maar elke winkel wordt door een lokale ondernemer geleid. In Amstelveen staat Rob Walther aan het roer. "Specsavers biedt kwaliteitsbrillen, hoortoestellen en contactlenzen voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste speerpunten voor ons bedrijf. We maken deze kwalitatieve producten voor iedereen bereikbaar." Soms moeten mensen weleens aan dat concept wennen. Mensen die bijvoorbeeld gewend zijn om een fors bedrag neer te leggen voor een bril, ontdekken bij Specsavers dat het, zonder in te boeten op kwaliteit, een stuk goedkoper kan. De prijsverschillen wijt Walther onder andere aan de marges op brillen. "Wij zijn bereid veel lagere marges te rekenen per bril. Doordat we daarnaast een internationaal bedrijf zijn kopen we onze producten grootschalig in en we combineren natuurlijk oog- en hoorzorg onder één dak. Dit levert voordelen op die we weer teruggeven aan de klant." Rob werkt samen met audicien Bianca Bobeldijk.

HIPPE MERKBRILLEN Ook bij Specsavers kun je terecht voor hippe merkbrillen. "Tommy Hilfiger, Will.i.Am, Superdry en Kenzo bijvoorbeeld," somt hij op. Nieuw is het preventieve ooggezondheidsonderzoek. "De oogzorg staat onder druk. Vaak moet je een tijd wachten voor je terecht kunt bij een specialist. Veel oogaandoeningen uiten zich daarnaast in het netvlies voordat je er zelf last van krijgt. Daarom bieden we het preventieve ooggezondheidsonderzoek aan voor slechts 29 euro. Hierbij onderzoekt de optometrist de gezondheid van de ogen en kan hij/zij bij mogelijke afwijkingen doorverwijzen."

Niet alleen voor oogzorg kun je terecht bij Specsavers. "We zijn ook audicien. Bij ons kun je dus ook een uitgebreide gehoortest doen, en indien nodig een hoortoestel laten aanmeten." De drempel om een hoortest te laten doen is hoog, weet audicien Bobeldijk. "Vaak is het de omgeving die vindt dat het niet langer zo kan. Het is jammer dat mensen zo lang er over doen voor ze bij een audicien binnen stappen. Het is heel vervelend wanneer je tijdens een feestje mensen niet meer kunt horen, de tv steeds harder moet of je tijdens een concert een deel van de muziek niet goed kan verstaan. Ik hoor van iedere klant achteraf dat ze veel eerder een hoortoestel hadden moeten aanschaffen."

APP De hoortoestellen van tegenwoordig zijn flink verbeterd ten opzichte van vroeger. Bovendien zijn ze tegenwoordig makkelijk aan te sturen via de telefoon. "Via een app kun je makkelijk schakelen tussen verschillende standen – voor één op één gesprekken, in een groep tijdens een feestje of een concert. Bovendien kun je telefoongesprekken direct streamen via je hoortoestel. Dat geldt voor muziek luisteren of het geluid van de tv. De kwaliteit van het geluid is daardoor beter en de tv hoeft daardoor niet zo hard."

Specsavers onderscheidt zich onder meer met specialistisch personeel. "Oogonderzoeken en hoortesten worden bij ons door mbo- of hbo-gediplomeerde opticiens, optometristen en audiciens gedaan. We nemen hiervoor echt de tijd en gaan ook in gesprek met de klant." Zo komt men tot een gedegen advies. Dit, in combinatie met de goede service en kwalitatieve producten maken Specsavers het beste adres voor oog- én hoorzorg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie