Inno Loeber, kampioen in Venray
Inno Loeber, kampioen in Venray M. Loeber

Goud, zilver en brons voor Karel Gietelink Sport in Venray

2 juni 2019 om 19:06 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend werd het international judo tournament Venray gehouden. Met 1700 judoka’s uit heel Europa is dit het grootste en meest internationale judotoernooi van Nederland. Daarnaast behoort dit toernooi tot een van de grootste van Europa.

Inno Loeber wist het toernooi te winnen. Door in zijn poule (-12 jr, -38 kg) met 34 deelnemers waarvan drie Nederlanders, achtereenvolgens te winnen van een Duitser, een Let en een Bulgaar, plaatste hij zich voor de halve finale tegen de vierkante Marko Mijic uit Oostenrijk. Afgelopen oktober verloor Inno van deze Mijic in Bosnië, dus werd het tijd voor een revanche. Met een miniem verschil van 1 shido in het nadeel van de Oostenrijker wist Inno deze tactische partij te winnen en zich te plaatsen voor de finale tegen de Nederlander Rens Loohuis. Die werd getrakteerd op een beenworp waarmee Inno de partij won en een grote medaille omgehangen kreeg.

Ook Ezra Soesan viel in de prijzen. Zijn poule van 10 tegenstanders in de categorie onder 12 jaar en tot 27 kg was een puur Nederlands-Duitse aangelegenheid met 6 Nederlandse en 4 Duitse judoka’s. Na een snelle waza’ari won Ezra zijn eerste partij met ippon tegen de Duitser Lenny Kornell. Vervolgens versloeg Ezra Ruben Vaandering, de nummer twee van het Bartje toernooi, met een snelle ippon. In de halve finale was Ezra, wederom met een ippon, ook te sterk voor Rutger Eijzenga, de nummer twee van Friesland. Helaas was Ezra in de finale niet opgewassen tegen de dit jaar nog ongeslagen Dennis van Kreij. Met twee waza’ari’s won Dennis het toernooi en moest Ezra genoegen nemen met de tweede plaats.

Zondagmiddag wist Iris Benjamins brons te winnen bij de dames tot 78 kg. In een poule van 5 dames wist zij te winnen van Sabine Wolsink en Jilke Ripping maar verloor ze van Aniek Potze en Lianne Wolsink.

Xanne van Lijf (-15jr, -44 kg) kwam niet in aanmerking voor een medaille partij. Ze won van een Griekse en een Duitse, maar verloor van Nederlandse kampioene Fleur Sinnema en in de herkansingen van Van der Burght van Berlicum Sport.

Al met al goede prestaties van de judoka’s op dit prestigieuze toernooi.