Voorkant De Bourgondiërs
Voorkant De Bourgondiërs Pr

Bart van Loo vertelt in bibliotheek over 'De Bougondiërs'

2 juni 2019 om 16:00 lokaal

AMSTELVEEN Bart van Loo vertelt op donderdagavond 13 juni in Bibliotheek Stadsplein over zijn boek 'De Bourgondiërs'. Het boek gaat over het ontstaan van de Nederlanden in de 15de eeuw. Van Loo vertelt over hoe onze voorouders als hertogen, koningen en kunstenaar de beginselen van onze huidige cultuur vormgaven. Het was een spannende tijd waarin onze steden ontstonden en grote veldslagen gevoerd werden.


Wie wel eens naar de 'De Wereld Draait Door' kijkt, heeft zich vast al eens laten meevoeren door de prachtige stijl van vertellen van Bart van Loo. Als één van de beste Nederlandstalige auteurs van dit moment schrijft en spreekt de Belg met passie over literatuur, Franse chansons en de Europese geschiedenis. In zijn laatste boek 'De Bourgondiërs' verkent hij duizend jaar aan Europese geschiedenis die voorafgingen aan het ontstaan van de Nederlanden in de 15de eeuw.

De lezing duurt van 20.00 tot 22.00 uur en is interessant voor iedereen die van geschiedenis en mooie verhalen houdt. De toegang bedraagt 12,50 euro voor leden van de biblotheek en 15 euro voor niet-leden. Kaartjes zijn te verkrijgen via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie