Afbeelding
PR

Uriël Ensemble sluit jubileumjaar af met concert

31 mei 2019 om 07:33 nieuws/Cultuur

OUDERKERK Met een concert op zondag 2 juni in volle bezetting sluit het Uriël Ensemble het jubileumjaar af, gastmusicus Jacomine Punt, speelt als altviolist haar partij mee.

Vijftien jaar, en een kleine honderd concerten verder, is het Uriël Ensemble van grote muzikale waarde gebleken voor het publiek in Amstelveen, Ouderkerk en wijde omgeving. Het Uriël Ensemble is geliefd in Amstelland vanwege sublieme uitvoering van de jaarlijkse concertseries die zijn opgebouwd rond meestercomponisten met uitstapjes naar tijdgenoten.

Doorzettingsvermogen was daarbij wel onontbeerlijk. Zo was het Ensemble keer op keer gedwongen naar een andere locatie voor de uitvoeringen om te zien. Podia bij kerken verdwenen, kregen andere functies, of werden afgebroken. Uiteindelijk werd in Ouderkerk een luisterrijk onderkomen gevonden in de Amstelkerk waar het Ensemble al weer zo'n vijf jaar optreedt.

Het volgende seizoen slaat het Uriël Ensemble een nieuwe koers in. Weer terug in Amstelveen zijn er in de Schouwburg twee concerten gepland, concerten samengesteld uit kamermuziek met voordracht door een acteur van gedicht of verhaal. Een toegankelijk programma dat, naast het trouwe publiek, op nieuw publiek en jonge mensen is gericht. In de traditie van het Uriël Ensemble zullen in de Amstelkerk een viertal van de grote en topwerken uit de klassieke kamermuziek worden uitgevoerd. 'Bach en zijn invloed' staat er in het seizoen 2019-2020 centraal.

Het programma van het slotconcert op 2 juni staat in het teken van Beethoven en zijn tijdgenoot Hummel, twee componisten die de overgang van klassiek naar romantiek vertegenwoordigen. Van Beethoven worden ´Strijktrio´ en Strijkkwintet´ gespeeld en van Hummel ´Klarinetkwartet WoO 1807´. Ook 'Ouverture op een Hebreeuws thema' van Prokofiev staat op het programma. De musici zijn: Marijn Mijnders (viool), Tomoko Kurita (viool), Roland Krämer (altviool), Jacomine Punt (altviool}, Yke Viersen {cello), Rick Huls (klarinet) en Mitsuko Saruwatari (piano). Wethouder Cultuur, Herbert Raat, zal het jubilerend Uriël Ensemble toespreken.

Aanvang 15.00 uur in de Amstelkerk in Ouderkerk a/d Amstel. Entree: 22,50 euro. Reserveren kan via reserveerskda@gmail.com. Meer info: www.kamermuziekdeamstel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie