Afbeelding
ANP Foto

Actie Amstelveen ter bevordering isolatie woningen

28 mei 2019 om 16:12 lokaal

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen houdt een grootschalige advies- en inkoopactie die betrekking heeft op vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Begin juni ontvangen meer dan 12.000 huiseigenaren een brief met informatie over de actie. Afhankelijk van het bouwjaar van de woning ontvangt de eigenaar een aanbieding voor een of meerdere vormen van isolatie.

Met deze actie wil het gemeentebestuur het isoleren van woningen een extra impuls geven. Beter isoleren zorgt volgens de gemeente niet alleen voor besparing op de energierekening maar ook voor meer wooncomfort. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstiger en de prijzen scherper. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling geworven. Er wordt samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie volgens de gemeente worden gewaarborgd. De actie wordt georganiseerd in samenwerking met Winst uit je woning.

Spouwmuurisolatie kan volgens de gemeente veel opleveren, vanwege de hoge besparing en de beperkte investering. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning en het gekozen isolatiemateriaal. Gemiddeld geldt dat de investering binnen 3 tot 4 jaar wordt terugverdiend.

Ook vloerisolatie levert energiebesparing op en maakt het huis wordt comfortabeler. Daarbij geldt dat vloerisolatie voor de rest van de levensduur van de woning wordt aangebracht. De besparing is gemiddeld tussen 100 en 150 euro per jaar.

Het plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning kost gemiddeld tussen de 3.000 en 4.000 euro. Het nieuwe HR++ glas gaat gemiddeld 25 jaar mee. Bewoners van een hoekwoning kunnen daarmee gemiddeld 250 tot 350 euro per jaar besparen.

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN Op woensdag 12 juni en woensdag 19 juni vinden twee informatieavonden plaats in het Noorddamcentrum. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf die datum tot 15 juli inschrijven voor de actie op http://www.winstuitjewoning.nl. Nadat duidelijk is of de woning geschikt is voor woningisolatie bezoekt een onafhankelijk adviseur de woning. Na deze controle weet de huiseigenaar of en op welke manier de energierekening verlaagd kan worden.

De gemeente organiseert vaker inkoopacties, zoals de collectieve zonnepanelenactie in Amstelveen zuid en midden, met als doel de energietransitie een extra impuls te geven. Hiermee stimuleert de gemeente inwoners tot initiatieven, waarbij ze zelf duurzame keuzes kunnen maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie