Afbeelding
Nacht van het Kind

Ook Amstelveen in actie tijdens ´Nacht van het Kind´

28 mei 2019 om 18:00 lokaal

AMSTELVEEN In Amstelveen vinden zaterdag twee activiteiten plaats in het kader van de landelijke fondsenwervingsactie 'Nacht van het kind'. Saar Koningsburger geeft zaterdagavond 1 juni twee boksclinics in Barry's boksschool en in zwembad De Meerkamp kunnen kinderen meedoen aan discozwemmen.

De opbrengst van de actie is bedoeld voor kinderen die wereldwijd noodgedwongen wakker liggen omdat ze ernstig ziek zijn, omdat ze niet naar school kunnen, door een handicap of omdat het thuis niet veilig is. 

De vier initiatiefnemende organisaties KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kindvinden dat een kind altijd kind moet kunnen zijn en onbezorgd moet kunnen slapen. Daarom roepen ze voor het eerst heel Nederland op om wakker te blijven en in actie te komen. 

Twee van de bijzondere acties die georganiseerd worden, vinden plaats in Amstelveen. Saar Koningsberger (ambassadeur Het Vergeten Kind) geeft samen met trainer Barry Groenteman een boksclinic in Barry's boksschool aan Eleanor Rooseveltlaan 110 -112 in Amstelveen. Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur. De eerste clinic is van 18.00 tot 19.00 uur en de tweede clinic van 19.00 tot 20.00 uur. Het sponsorbedrag 25 euro (meer mag ook). Aanmelden kan via Barry@barrygroenteman.nl

Daarnaast organiseren AmstelveenSport en zwembad de Meerkamp samen discozwemmen onder de bezielende aansporing van DJ Pascal. Van 17.00 tot 20.00 uur kunnen kinderen (tot 13 jaar) zwemmen en zich vermaken in zwembad De Meerkamp op muziek van de dj.  50 procent van de opbrengst op 1 juni wordt gedoneerd aan de Nacht van het Kind.

Ook elders in het land vinden allerlei acties plaats. Zo geeft Jaap Jongbloed (ambassadeur het Liliane Fonds) een rondleiding door Corpus. Een deel van de opbrengst ticketverkoop 'Reis door de mens' gaat naar de Nacht van het Kind; buurtkinderen Maas en Rosie organiseren een eenmalige hondenuitlaatservice in Amsterdam; in de Maaspoorthallen in Den Bosch blijven honderden kinderen een nacht wakker om te sporten en te spelen; Iris wordt gesponsord voor elk uur dat ze wakker blijft en gaat armbandjes verkopen.

Een compleet overzicht is te vinden op de speciale actiesite http://nachtvanhetkind.nl. Deze week wordt er elke dag bij RTL Boulevard aandacht besteed aan de Nacht van het Kind.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie