RODA´23 (zaterdag) behaalde enkele weken geleden al het kampioenschap en sloot het seizoen af met een ruime tegen Zuidoost United. Koos van der Leest

RODA ´23 zaterdag en zondag sluiten seizoen goed af

27 mei 2019 om 11:22 Sport

AMSTELVEEN Ook voor de Amstelveense teams is het voetbalseizoen 2018/2019 achter de rug. Voor vrijwel alle elftallen betekent dit dat er pas in augustus wanneer er gestart wordt met vriendschappelijke wedstrijden en bekerwedstrijden hoeft te worden aangetreden. De meeste trainingen startten dan ook weer in de maand juli. Slechts één kampioen kon er in de regio Amstelveen worden begroet en dat was de zaterdagploeg van RODA '23 die met groot machtsvertoon promoveerde naar de derde klasse.

ZATERDAGVOETBAL

2A OFC-AMVJ 3-3 Na een 3-3 gelijkspel uit bij OFC eindigde het zaterdagteam van AMVJ als hoogstspelende Amstelveense ploeg op de veilige 11de plaats waardoor het tweedeklasserschap definitief gehandhaafd blijft.

3C Amstelveen Heemraad - Maarssen 1-7 Amstelveen Heemraad moest in zijn laatste wedstrijd genoegen nemen met een zware thuis nederlaag tegen Maarssen. Amstelveen verloor met 1-7. Met een eindresultaat van 31 punten uit 26 wedstrijden speelt de Amstelveense ploeg komend seizoen opnieuw in de derde klasse.

In de 4de klasse E won Sporting Martinus uit met 0-2 bij SV De Vecht. Kampioen RODA '23 haalde uit bij Zuidoost United en won met 8-1. Rkavic won de streekderby in et zaterdagvoetbal tegen SV Ouderkerk ook met ruime cijfers. Rkavic won met 0-10 en eindigde op plaats 4 met 45 punten uit 24 wedstrijden. Sporting Martinus eindigde als 11de met 19 punten.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA´23 - PVCV 5-0 Tweedeklasser RODA'23 mag terugkijken op een goed eerste seizoen in de tweede klasse. De laatste wedstrijd werd thuis gespeeld tegen PVCV en overtuigend gewonnen met 5-0. De Bovenkerkers beëindigen de competitie als een sterke middenmoter met 43 vergaarde punten na 26 gespeelde duels.

3C Sporting Martinus - ZSGO/WMS 2-4 Voor Sporting Martinus eindigde de laatste competitieronde in een nederlaag. Martinus verloor zondag in eigen huis met 2-4. De ploeg eindigde met 37 punten uit 24 wedstrijden op de vijfde plaats.

3C SV HBC - SV Ouderkerk 6-3 SV Ouderkerk verloor in Heemstede met 6-3 van kampioen HBC. Ouderkerk eindigde op de tiende plaats met 24 punten uit 24 wedstrijden.

NFC dat vorige week als was uitgespeeld kwam in de vierde klasse niet verder dan een 9de plaats met 29 competitiepunten na 22 duels. Een lage klassering voor de ploeg die zo goed aan de competitie was begonnen.

Nautilus sloot het seizoen af in afdeling 5C met een 9 – 0 nederlaag bij DIO sv. Op de ranglijst moet Nautilus genoegen nemen met plaats 8 en slechts 19 competitiepunten uit 18 wedsttrijden.