Senioren kunnen meezingen in het rockkoor My Generation.
Senioren kunnen meezingen in het rockkoor My Generation. My Generation

Gold & Old voor senioren in P60

26 mei 2019 om 16:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Gold & Old gaat dinsdag 28 mei van start bij Poppodium P60 aan het Stadsplein. Het is een cultureel programma speciaal voor senioren. Bij de organisatie hebben P60 en Amstelring Dagbesteding de handen ineen geslagen. Zij richten onder andere een Amstelveense versie op van het senioren rockkoor My Generation op, met daarnaast culturele cafémiddagen, ingevuld met live muziek en lezingen.

Alle ouderen uit Amstelveen, die niet achter de geraniums gevonden willen worden, geen behoefte hebben aan bingo of bloemschikken, worden uitgedaagd zich aan te sluiten bij dit project. Vanaf september zingen deelnemers iedere dinsdagmiddag de longen uit het lijf onder bezielende leiding van dirigent Boris Kothuis, bekend van de reguliere popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Het senioren rockkoor start met twee gratis inlooplessen op 4 en 11 juni.

Het koor is geïnspireerd op de Britse band The Zimmers. De leadzanger van The Zimmers is 90 jaar oud en het oudste bandlid 100. Initiatiefnemer, Tim Samuels, wilde met The Zimmers een aanklacht maken tegen de manier waarop er met ouderen wordt omgegaan. Hij maakte hen krachtig zichtbaar door hen in een studio met elkaar te verenigen. Inmiddels hebben ze verschillende hits op hun naam staan, waaronder een cover van My Generation van The Who.

Iedereen kan aansluiten, zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer. Wie graag mee wil doen, maar daarbij hulp of ondersteuning nodig heeft, kan dat laten weten aan Mara van Limbeek via: mygeneration@amstelring.nl of 06-22064255. Er wordt dan naar een passende oplossing gezocht. Bij haar kunnen zich ook mensene melden die juist bereid zijn om iemand die minder mobiel is onderweg op te halen.

De bijeenkomsten vinden op dinsdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur plaats in P60 aan het Stadsplein. Het programma begint op 28 mei met een cultuurcafé met live muziek. Op 4 en 11 juni volgen de gratis open repetities van rockkoor My Generation

Vanaf 17 september repeteert het koor iedere dinsdag en is er iedere eerste dinsdag van de maand een cultureel programma in het café. Kosten: 8 euro per koorrepetitie, Cultuurcafé is gratis inclusief een kopje koffie

Inschrijven via www.P60.nl of aan de kassa van P60.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie