Afbeelding
René de Leeuw

Wellicht toch Vunzige Deuntjes Festival in Amsterdamse Bos

20 mei 2019 om 14:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Er lijkt een opening te zijn gekomen voor wat betreft het houden van dancefestival Vunzige Deuntjes. In een brief aan de gemeenteraad heeft burgemeester Bas Eenhoorn laten weten dat de festivalorganisatie een nieuwe aanvraag mag indienen. 

In april werd bekend dat de gemeente Amstelveen geen vergunning afgeeft voor dancefestival Vunzige Deuntjes, dat 20 juli plaats zou moeten vinden in het Amsterdamse Bos. Volgens de gemeente past het festival niet in het evenementenbeleid. 

KAARTVERKOOP Een fikse streep door de rekening van de organisatie van het festival, dat zelfs al bezig was met de kaartverkoop. Maar er lijkt nu toch een oplossing te komen, zo blijkt uit een brief van burgemeester Bas Eenhoorn aan de gemeenteraad. 

In de brief meldt Eenhoorn dat de organisatie van het festival, nadat bekend werd dat er geen vergunning kwam, verzocht heeft om een gesprek. Volgens Eenhoorn was het de organisatie niet duidelijk dat voor een evenement in het Amsterdamse Bos een vergunning van de gemeente Amstelveen noodzakelijk is, en toestemming van de gemeente Amsterdam alleen niet genoeg is. 

GELUIDSOVERLAST Inmiddels heeft Vunzige Deuntjes een alternatief voorstel aan de gemeente gedaan, waarin onder meer de hoeveelheid geluidsoverlast significant is teruggebracht. Daarnaast is een aanpassing in het programma gedaan. Het college heeft op basis van dit voorstel besloten dat de organisatie een nieuwe vergunningsaanvraag in mag dienen. De verwachting is, dat het evenement onder deze nieuwe voorwaarden eenmalig plaats kan gaan vinden. Na afloop volgt dan een evaluatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie