Rami Malek als Freddie Mercury in film ´Bohemian Rhapsody´.
Rami Malek als Freddie Mercury in film ´Bohemian Rhapsody´. Nick Delany

Muziekfilmmarathon zonder ´Woodstock´ in Griffioen

19 mei 2019 om 15:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Filmhuis Griffioen in Uilenstede houdt op zaterdag 25 mei van 12.00 tot 24.00 uur een muziekfilmmarathon in het kader van het gemeentebrede festival 24H Amstelveen. Hoofdmoot van het programma zou de documentaire ´Woodstock´ zijn, maar de distributeur verleende hier op het laatste moment geen toestemming voor. In plaats van 'Woodstock´ wordt nu de actuele muziekfilm ´Bohemian Rhapsody´ twee keer vertoond. De andere twee films die op het programma staan zijn ´The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years´ en ´The Last Waltz´.

De muziekfilm ´Bohemian Rhapsody´ toont de geschiedenis van Queen van de opkomst in 1971 tot het laatste optreden met Freddy Mercury in 1990. De film won de Oscars voor Beste Acteur (Rami Malek als Queen-zanger Freddy Mercury), Beste Montage en twee voor geluid. ´Bohemian Rhapsody´ wordt op 25 mei tweemaal vertoond: om 12.00 uur en om 20.30 uur.

´The Beatles: Eight Days a Week´ is een 137 minuten durende documentaire die filmmaker Ron Howard in 2016 maakte. Hij maakte voor deze documentaire gebruik van archiefbeelden en 'found footage' van The Beatles ten tijde van hun concertjaren van 1963 tot en met 1966. De beelden worden ondersteund door interviews rond de 250 concerten die het beroemde viertal destijds gaf en het verhaal over de ontmoeting tussen John, Paul, George & Ringo en het ontstaan van The Beatles. De film draait om 15.45 uur.

´The Last Waltz´ van Martin Scorsese uit 1978 is een veel geprezen muziekfilm. De documentaire is een registratie van het afscheidsconcert dat de rockband The Band op 25 november 1976 gaf in San Francisco. Tijdens het concert waren er gastoptreden van Neil Young, Paul Butterfield, Van Morrison, Dr. John, Neil Diamond, Joni Mitchell, Eric Clapton, Muddy Waters, Bob Dylan en anderen. The Band bestond uit de Canadezen Robbie Robertson, Richard Manuel, Garth Hudson, Rick Danko en de Amerikaan Levon Helm. Hun combinatie van rock, folk, country en blues vormde een tegenwicht tegen de toen overheersende hippiecultuur met psychedelische muziek en tegen commerciële popmuziek. The Last Waltz´ draait om 18.15 uur.

Voor meer info: https://griffioen.vu.nl/voorstellingen/film/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie