De huldiging van de kampioenen in het clubhuis
De huldiging van de kampioenen in het clubhuis Karel Dils

Myra Meisjes C3 kampioen

13 mei 2019 om 16:49 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 11 mei speelde Myra MC3 de wedstrijd waarnaar dit hockeyteam al het hele hockeyseizoen hadden uitgekeken: de kampioenswedstrijd, op het eigen, fraaie hockeypark van Myra. Tegen De Kraaien MC2 uit Wijdewormer, een op papier makkelijke wedstrijd. Te meer, omdat Myra MC3 sinds september al ongeslagen is. In de uitwedstrijd wisten de Myra-meiden echter niet te winnen van De Kraaien en ook in de kampioenswedstrijd bleek dit team een geduchte tegenstander.

Met veel familie afkomstig uit alle delen van het land werd de wedstrijd een bloedstollende thriller. Hoe zeer Myra ook beter was en het veldoverwicht had: De Kraaien verdedigden zeer goed en lang werd er dan ook niet gescoord. Het was uiteindelijk diep in de tweede helft Irena die na een dieptepass van Amélie met een indrukwekkende solo de keeper verschalkte en de enige goal maakte. Gejuich alom, het kampioensfeest kon beginnen.

Ware het niet dat tien seconden voor het eindsignaal De Kraaien een strafcorner kregen. En die moet als zogeheten ‘uitspeelcorner’ ook na het eindsignaal nog wel gespeeld worden. Met het hele team van De Kraaien rond de cirkel tegenover vier Myra-meiden, dreigde een ‘Ajax-Tottenhamscenario’. Een bevrijdend, hard gejoel was dan ook niet van de lucht toen De Kraaien de corner verprutsten, de bal wegstuiterde en Myra daarmee de wedstrijd gewonnen had. Myra MC3, de eerste lentekampioen hockey in Amstelveen!

Het werd nog een mooi feestje, daar bij Myra aan de Sportlaan. Met bloemen, taart, alcoholvrije champagne en veel, heel veel confetti.

Ronald Ganzeboom

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie