Amstelveen Heemraad verloor thuis met 1-2 van Desto.
Amstelveen Heemraad verloor thuis met 1-2 van Desto. Hans van Beek

Martinus verslaat Ouderkerk; thuisnederlaag Amstelveen

13 mei 2019 om 10:29 Sport

AMSTELVEEN De voetbalcompetitie is weer hervat na een korte onderbreking wegens de meivakantie. Er zijn hierna nog twee wedstrijden te spelen in de diverse competities. In de twee klasse van het zaterdagvoetbal haalde AMVJ zaterdag fors uit. Amstelveen verloor in de derde klasse thuis van Desto. In de tweede klasse van het zondagvoetbal won RODA ´23 thuis van Nieuw Utrecht. Sporting Martinus won in de derde klasse de streekderby tegen Ouderkerk.

ZATERDAGVOETBAL

2A Blauw-Wit – AMVJ 0-7 (0-3) AMVJ kan met een gerust hart ademhalen, nadat de bekende Amsterdamse ploeg Blauw-Wit in eigen huis werd vernederd. De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen AMVJ via Bram van der Dries (kopbal) 0-1 en daarna Tim Wulfraat op een 0-2 voorsprong kwam. Wulfraat zorgde op enigszins gelukkige wijze ook nog voor de 0-3 ruststand. In de tweede helft denderde AMVJ over de gastheren heen. Devery Boldewijn, Zep Fransen, Serano Austin en Moamar Heerenveen brachten met nog vier goals na rust de eindstand op 0 – 7. Door de zege is het hoogst spelende zaterdagteam van Amstelveen eindelijk weer in wat rustiger vaarwater gekomen.

3C Amstelveen Heemraad – Desto 1-2 (1-1) Amstelveen Heemraad kwam na 5 minuten spelen op voorsprong. Hircham Lechkar omspeelde de doelman van de tegenpartij en plaatste de 1-0 op het scorebord. Amstelveen verzuimde echter om verder afstand te nemen en moest toezien hoe Desto op slag van rust langszij kwam 1 - 1. Na enkele kansen die door Amstelveen Heemraad niet werden benut scoorde Sander Smink de winnende voor Desto dat drie punten mee terug nam naar huis.

Uitslagen in 4C: Sporting Martinus – Zuid Oost United 7-3; De Vegt – RKAVIC 5-4; Ouderkerk – Hertha 2-3.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA '23 – Nieuw Utrecht 5-3 (2-1) RODA '23 heeft Nieuw Utrecht na een spannende wedstrijd met een 5 – 3 nederlaag huiswaarts gestuurd. Bij rust hadden de Bovenkerkers al een 2- 0 voorsprong genomen dankzij fraaie doelpunten van Rinaigel Ogeno en Martijn Guitink. Nog voor de pauze werd het echter 2-1. Ook toen Renaigel Ogenio na rust de marge weer vergrootte naar 3-1 was de wedstrijd nog niet gespeeld want Nieuw Utrecht sloeg terug en wist dankzij 2 goals op een tussenstand van 3-3 te komen. Een schitterende goal van Quint Piris zorgde voor 4-3. Martijn Guitink bepaalde de eindstand op 5-3.

3C Sporting Martinus – Ouderkerk 3-1 (2-0) De Martianen waren vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg. Vooral in de eerste helft was Martinus sterker toen streekgenoot Ouderkerk zijn ritme niet wist te vinden. Toch duurde het nog tot de 30ste minuut voordat Alain Reanoivic de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Nog voor rust zorgde David Soesan voor 2-0. Hoewel Ouderkerk in de tweede helft wat beter voetbalde. gooide David Soesan met zijn tweede goal de wedstrijd in het slot, 3 – 0. Kaj de Jong redde de eer van Ouderkerk door 3-1 te maken. Dat was ook de eindstand.

4D NFC – Atletico Club 3-3 (0-2) Een in de eerste helft dramatisch slecht spelend NFC keek bij de rust tegen een 0-2 achterstand aan. De tweede helft herstelde NFC zich en wist het de achterstand weg te werken. De pleog kwam op 2-2 dankzij twee goals van Luigi Olieberg. Beide teams scoorden voor het eindsignaal nog een doelpunt, voor NFC Koffie Amoko. Eindstand, 3 – 3.

5C Heemstede – Nautilus 8-0.