Het 4 mei Herdenkingsconcert in 2017
Het 4 mei Herdenkingsconcert in 2017 Veronica Tummers Feelgood Fotografie

Herdenkingsconcert 4 mei in teken 75 jaar na D-day

2 mei 2019 om 18:00 lokaal

AMSTELVEEN Latijns parochiekoor Cantemus Dominum houdt op zaterdag 4 mei het jaarlijkse 4 Mei Herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk op de grens van Amstelveen en Buitenveldert. Het thema van dit concert is: ´'Blijf mij nabij.' Getuigenissen van onze bevrijders, 75 jaar na D-day.´

Op 6 juni dit jaar is het 75 jaar geleden dat de invasie op de stranden van Normandië het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde. Alleen al op de eerste dag, D-day, kwamen naar schatting 156.000 soldaten uit de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk naar Europa om hier te strijden voor de vrijheid. Eind augustus 1944 waren ongeveer 425.000 geallieerde slachtoffers te betreuren. Tijdens het Herdenkingsconcert worden klassieke koormuziek en werken voor strijkkwartet afgewisseld met persoonlijke getuigenissen van soldaten en hun dierbaren.

Op het programma van het 4 Mei Herdenkingsconcert staan: ´Abide with me´ van W. Monk, ´Lux Aeterna´ en ´They are at rest´ van E. Elgar, ´Wie lieblich sind deine Wohnungen´ uit ´Ein deutsches Requiem´ van J. Brahms, ´Never weather-beaten sail´ van C. Wood en ´Hör mein Bitten´ en ´Psalm 42 Wie der Hirsch schreit´ van F. Mendelssohn-Bartholdy.

Kinderen van de groepen 8 van basisschool St. Jozef aan de Kalfjeslaan hebben speciaal voor dit concert tien grote schilderingen gemaakt van 2,50 meter lang als impressie bij de verschillende getuigenissen van de soldaten.

De St. Augustinuskerk wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die op 4 mei worden herdacht. De Nationale Herdenking op de Dam kan op een groot scherm in de kerk worden gevolgd. Het concert start om 20.45 uur en duurt tot 21.45 uur.

Een groot aantal gastzangers uit de regio versterkt LPK Cantemus Dominum. Tevens werken mee aan het programma sopraan Bobbie Blommesteijn, het Dostojevski Strijkkwartet en organist Chris Bossano. Het geheel staat onder leiding van Herman Paardekooper.

De toegang bedraagt 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk aan Amstelveenseweg 965 en te reserveren via 4meiherdenkingsconcert@gmail.com, Meer info: www.facebook.com/herdenkingsconcert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie