Judoka Inno Loeber wint brons in Boedapest

30 april 2019 om 07:46 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag heeft Inno Loeber een bronzen medaille veroverd bij het zwaarste jeugd judo toernooi van Europa, de Budapest Kupa. Met maar liefst 1792 judoka’s uit alle windstreken behoort dit toernooi tot een van de grootste maar het is vooral het niveau van de deelnemers wat het toernooi zo zwaar maakt. Inno kwam uit in de klasse tot 35 kg bij de jongens tot 13 jaar. In een afvalsysteem van 39 deelnemers won hij achtereenvolgens van een Pool, een Bosniër en een Hongaar voordat hij het in de kwartfinale mocht opnemen tegen de kampioen van Tsjechië, Jakub Tomsu. Ook die partij wist hij te winnen met een wazari in de golden score voor Uchimata. In de halve finale verloor Inno van de Oekraïner Ilja Nazarenko met een wazari, waardoor hij verwezen werd naar de partij om brons tegen Yaroslav Nouholnyy, de Oekraïner die het toernooi vorig jaar gewonnen had. In een spannende partij kwam Inno achter met twee straffen maar hij wist toch de Oekraïner met een vol punt op de rug te gooien waardoor hij de bronzen medaille omgehangen kreeg. Een hele goede prestatie van de 11 jarige judoka van Karel Gietelink Sport.