Rabbijn Awraham Soetendorp
Rabbijn Awraham Soetendorp ANP/Jerry Lampen

Rabbijn en dominee gaan samen voor in kerkdienst

29 april 2019 om 16:00 lokaal

AMSTELVEEN Rabbijn Awraham Soetendorp en dominee Sieb Lanser gaan zondagmorgen 5 mei samen voor in een bijzondere kerkdienst in de Kruiskerk aan Van der Veerelaan 30A in Amstelveen.

Dat een joodse rabbijn voorgaat in een reguliere zondagse viering in een christelijke kerk is vrij uniek in Nederland. Bewust is ervoor gekozen om deze jaarlijkse gezamenlijke viering te houden op de eerste zondag in mei, dichtbij de gedenkwaardige dagen van 4 en 5 mei. Dat Rabbijn Soetendorp samen met een dominee voorgaat in een zondagse viering in de Kruiskerk is inmiddels een traditie die is ontstaan vanuit verschillende kerken in Buitenveldert en Amstelveen en in 2010 is overgenomen door deze kerk. Rabbijn Soetendorp hoort bij de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag en is een gepassioneerd strijder voor gerechtigheid en vrede en probeert bruggen te slaan tussen religies en levensbeschouwingen. Zo beijvert hij zich bijvoorbeeld voor het samen optrekken van Palestijnse en Israëlische kinderen.

In deze tijd van religieuze polarisatie en toenemend antisemitisme willen de organisatoren met deze gezamenlijke viering laten zien dat het ook anders kan. Iedereen is welkom bij deze kerkdienst die om 10.00 uur begint.

Voor meer informatie: www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie