Keizer Karelplein.
Keizer Karelplein. Google Streetview

Werkzaamheden op Keizer Karelweg gaan van start

29 april 2019 om 11:25 lokaal

AMSTELVEEN Vandaag is een begin gemaakt met voorbereidingen voor reconstructie van het Keizer Karelplein en en werkzaamheden op de Keizer Karelweg tussen Het Keizer Karelplein en de Handweg. De werkzaamheden gaan donderdag 2 mei van start. Vanaf 6 mei is de Keizer Karelweg tussen  het Keizer Karelplein en de Handweg voor doorgaand verkeer afgesloten. Weggebruikers en bewoners moeten tot eind juli rekening houden met overlast.

Het Keizer Karelplein wordt omgebouwd tot een soort rotonde. Het wordt echter geen volwaardige rotonde want verkeer vanaf de Van der Hooplaan kan ook in de toekomst niet linksaf slaan naar de Keizer karelweg. Op het kruispunt Keizer Karelweg - LIndenlaan - Kastanjelaan wordt wel een echte rotonde aangelegd. Bovendien krijgt de rijbaan tussen het Keizer Karelplein en de Handweg een nieuwe laag asfalt.

"De werkzaamheden aan het Keizer Karelplein en de kruising Keizer Karelweg-Lindelaan-Kastanjelaan zijn hard nodig", zegt wethouder Rob Ellermeijer. "Het Keizer Karelplein is een knooppunt waar de laatste tijd de meeste ongelukken zijn gebeurd. Ook loopt het verkeer daar regelmatig vast."

Vanwege de veiligheid en doorstroming is dit project naar voren gehaald zodat het is gerealiseerd voordat de verbreding van de A9 van start gaat. Om tijdig klaar te zijn voor de A9-werkzaamheden en vanwege de aanleg van de nieuwe Amsteltram zijn er op dit moment veel wegwerkzaamheden in Amstelveen. "Dit geeft uiteraard overlast. De gemeente, de vervoerregio en de aannemer doen er alles aan om dit zo veel mogelijk te beperken", zegt Ellermeijer. "Projecten worden in een zo kort mogelijke tijd gerealiseerd.  Door goede communicatie over omleidingen en persoonlijk contact met de direct omwonenden en de ondernemers in de buurt streven wij er naar iedereen goed te informeren."

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen bewoners terecht bij de omgevingsmanager van de aannemer. Daarnaast heeft de gemeente een informatiehoek ingericht bij belevingscentrum Amstelveen Inzicht. Dit bevindt zich boven de bibliotheek aan het Stadsplein en is geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op de eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 17.00 uur. Verder is meer informatie te vinden op https://www.amstelveen.nl/wonen-leven/wegwerkzaamheden/keizer-karelplein

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie