Afbeelding
Pixabay

Sportformateur moet Amstelveners in beweging brengen

25 april 2019 om 16:00 Sport

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen is op zoek naar een 'sportformateur'. Deze moet zich gaan bezighouden met het opstellen van een Lokaal Sportakkoord. Daarmee wordt een basis gelegd voor het sportklimaat en sportbeleid in Amstelveen. De bedoeling is dat Amstelveners met plezier kunnen sporten en bewegen.

Wethouder Rob Ellermeijer (Sport} zie vorige week in een raadscommissie al dat hij een voorstel van VVD, PvdA en D66 ondersteunt om in Amstelveen een sportformateur te benoemen. Dat geldt ook voor het voorstel om een breed gedragen sportakkoord op te stellen met onder meer scholen, welzijnsinstellingen en sportverenigingen om sport en bewegen te stimuleren. Het Rijk heeft daarvoor een subsidieregeling die Amstelveen 65.000 euro kan opleveren. "Ik ben het er absoluut mee eens dat dit een prima kans biedt voor Amstelveen," aldus Ellermeijer. "Bovendien kan zo'n sportakkoord de basis zijn voor het sportbeleid dat we in Amstelveen willen voeren."

"Zo veel mogelijk Amstelveners aan het sporten en bewegen krijgen is een van de ambities van dit college van B en W. Sporten is niet alleen plezierig en goed voor de gezondheid, maar het zorgt ook voor verbinding in de samenleving", aldus wethouder Rob Ellermeijer (Sport). "In het sportakkoord maken we afspraken over hoe we dit samen met sport- en beweegaanbieders nog beter voor elkaar gaan krijgen in Amstelveen."

De ambities van het Lokaal Sportakkoord sluiten aan bij de uitgangspunten van het Nationaal Sportakkoord, als sporten en bewegen voor iedereen, een duurzame sportinfrastructuur en topsport die inspireert. IN dat kader ondersteunt de wethouder ook van harte het idee van de drie partijen om te proberen Olympische kwalificatietoernooien naar Amstelveen te halen. "Het kan een voorbeeld zijn voor onze kinderen om zelf te gaan sporten," aldus de wethouder.

Daarnaast ziet de gemeente ook ruimte voor andere maatschappelijke thema's zoals het Nationaal Preventieakkoord waarin roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik worden aangepakt.

Het Lokaal Sportakkoord moet 15 oktober klaar zijn. Potentiële sportformateurs worden opgeroepen te reageren vóór vrijdag 10 mei. Door het insturen van cv, motivatie en plan van aanpak aan de wethouder Sport op e-mailadres t.bokma@amstelveen.nl kunnen zij meedingen naar de opdracht van de sportformateur.

Meer informatie over de achtergrond en procedure is te vinden via https://www.amstelveen.nl/in-amstelveen/publicatie/sport_amstelveen-zoekt-sportformateur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie