Amstelveen viert Koningsdag traditiegetrouwe met muziek en vrijmarkten in diverse wijken.
Amstelveen viert Koningsdag traditiegetrouwe met muziek en vrijmarkten in diverse wijken. Naomi Heidinga

Amstelveen viert Oranjefeest met vuurwerk, muziek en vrijmarkten

25 april 2019 om 13:00 lokaal

AMSTELVEEN Amstelveen kleurt op zaterdag 27 april weer oranje. Op Koningsdag vinden in diverse wijken activiteiten plaats. Het Oranjefeest begint al op vrijdagavond 26 april met een vuurwerkshow in de Stadstuinen.

Het Oranjefeest begint vrijdagavond 26 april met ´Koningsnacht´ in De Stadstuinen. achter het Japanse restaurant Kokusai nabij de eindhalte van tramlijn 5 in Stadshart Amstelveen. Voorheen vond de vuurwerkshow plaats op het Stadsplein, maar Stichting Amstelveen Oranje verkiest de Stadstuinen als locatie hiervoor vanwege de strengere veiligheidseisen. Het evenemententerrein in De Stadstuinen is veiliger voor de toeschouwers. Het programma begint om 20.00 uur met muziek door DJ Peter Marnier. De vuurwerkshow wordt om 22.00 uur geopend door burgemeester Bas Eenhoorn en Frank Kuyper, voorzitter van stichting Amstelveen Oranje.

Op Koningsdag (zaterdag 27 april) vinden in Amstelveen traditiegetrouw activiteiten plaats in de verschillende wijken.De grootste vrijmarkt van Amstelveen vindt plaats op de Amsterdamseweg en de Molenweg (tot aan rotonde Graaf Aelbrechtlaan).

ABINA Traditiegetrouw wordt bij Abina weer voor een groot muziekfeest gezorgd. Jaarlijks komen duizenden bezoekers op deze 'reünie voor Amstelveners' af. Ook dit jaar belooft de line-up veel goeds voor liefhebbers van het Nederlandstalige lied. Er staan onder meer optredens op het programma van Tino Martin, Robert Leroy, Wesley Bronkhorst, Quincy en Yves Berendse.

Ook in het Oude Dorp vindt in de Stationsstraat en Dorpsstraat en op het Dorpsplein een grote vrijmarkt plaats met diverse stands en muziek. Ook de cafés openen de deuren openen. In een deel van de Dorpsstraat is geen vrijmarktverkoop toegestaan uit veiligheidsoogpunt.

In Middenhoven vindt een vrijmarkt plaats tussen De Meent en Winkelcentrum Middenhoven. Op het plein voor wijkcentrum De Meent is van 10.00 tot 13.00 uur weer van alles te doen voor jong en oud. Kinderen kunnen onder meer sjoelen of op een luchtkussen springen. In De Meent zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Het Westwijkplein in Westwijk is ook weer het toneel van een groot oranjefeest voor jong en oud. Er vindt een vrijmarkt plaats, die door wijkcentrum Westend van 9.00 tot 13.00 uur wordt omlijst met muziek en poffertjes. De bar is open.

Ook in Bovenkerk kunnen bewoners Koningsdag met de buurt vieren tijdens een vrijmarkt in het Urbanuspark. Ook zijn diverse cafés en restaurants geopend op deze dag.

In Randwijck wordt weer een vrijmarkt gehouden op het plein bij Villa Randwijk aan Catharina van Clevepark. Ook vinden er diverse activiteiten plaats waar jong en oud zich mee kunnen vermaken. Er is een springkussen voor de kleintjes en de waterballen zijn er weer van 10.00 tot 12.00 uur.

Ook op het Stadsplein in het Stadshart wordt een vrijmarkt gehouden.

VERZORGINGSHUIZEN In alle verzorgingshuizen en diverse ontmoetingscentra voor ouderen verzorgt Amstelveen Oranje muzikaal vermaak tijdens Koningsdag 2019. Tevens worden speciale mini-tompouces uitgedeeld door Amstelveen Oranje. Naast bewoners zijn ook verzorgenden en familieleden welkom. De Oranjefestiviteiten vinden plaats in 't Huis aan de Poel, Middenhof, Klaasje Zevenster, Belmonte, 't Zonnehof, Zonnehuis Westwijk, De Luwte, Woonzorgcentrum Groenelaan en NIeuw Vredeveld. De aanvangstijd is op ale locaties 14.30 uur.

In Midddenhof kunnen ouderen op 27 april al vanaf 10..00 uur terecht om gezamenlijk de tv-uitzending van het bezoek van de koninklijke familie aan Amersfoort op een groot scherm te bekijken. Tussen de middag kunnen ze een lekker broodje met snack kopen.

ORANJETOUR Op Koningsdag maakt burgemeester Bas Eenhoorn samen met stichting Amstelveen Oranje, collegeleden, gemeenteraadsleden en nieuw gedecoreerden een tour door Amstelveen om overal even een kijkje te nemen. Daarbij worden ook verzorgingstehuizen niet vergeten. De rondtocht start om 8.45 uur voor de bibliotheek aan het Stadsplein.

SPELREGELS Op Koninsgdag gelden diverse spelregels, die door gemeente Amstelveen zijn opgesteld. Zo is commerciële verkoop niet toegestaan en handhavers gaan hierop toezien. Verder roept Amstelveen Oranje deelnemers aan de vrijmarkt op om restanten 'koopwaar' weer mee naar huis te nemen of in de afvalcontainers te gooien die hiervoor worden klaargezet. Op de locaties waar veel publiek wordt verwacht, wordt gezorgd voor toiletten en er zijn ook EHBO-posten aanwezig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie