D66-raadslid Robert Zuidbroek
D66-raadslid Robert Zuidbroek D66 Amstelveen

D66 vraagt oplossing voor Vunzige Deuntjes Festival

24 april 2019 om 10:50 lokaal

AMSTELVEEN De gemeenteraadsfractie van D66 in Amstelveen heeft vragen gesteld aan het college van B en W over het besluit om geen festivalvergunning te verlenen aan het Vunzige Deuntjes Festival. ´De fractie is onder meer benieuwd naar de afwegingen om geen vergunning te verlenen om het festival in het Amsterdamse Bos te houden,´ aldus D66-raadslid Robert Zuidbroek. 

Volgens het college past het festival niet in het evenementenbeleid van de gemeente Amstelveen. Binnen het evenementenbeleid is ruimte voor zeven evenementendagen met versterkte muziek. Hiervan zijn er reeds vijf vergund aan dance-evenementen, en eentje aan een country- en westernevenement. Volgens B en W zou er onbalans ontstaan als ook de laatste dag vergund zou worden aan een dance-evenement. 'Het evenement Vunzige Deuntjes betreft een dance-event dat teveel overeenkomsten vertoont met de reeds bestaande grote evenementen in het Amsterdamse Bos. Deze dance-events brengen met hun muziek ook zware bastonen met zich mee. Het zijn juist deze bastonen die voor de bewoners van Amstelveen en het aangrenzende Aalsmeer voor veel overlastbeleving zorgen.'

DIVERS De D66-fractie is benieuwd waarom dit festival als ´dance´ is gecategoriseerd en daarmee niet divers genoeg voor het evenementenaanbod is. Het muziekaanbod op het festival bestaat uit een mix van dancehall, hiphop, house en disco. 

De D66-fractie merkt bovendien op dat de vergunning nu pas geweigerd wordt, terwijl het festivalseizoen inmiddels is gestart. Voor een festival van deze omvang is het dan ook lastig voor de organisator om nu nog een geschikte locatie te vinden voor de geplande datum (20 juli 2019).

VOORBEREIDINGEN Het college stelde echter eerder dat het niet de verantwoordelijkheid van de gemeente is dat de organisatie van het festival al verregaande voorbereidingen heeft getroffen en zelfs al toegangskaarten heeft verkocht. 'Vanaf het moment dat de gemeente Amstelveen kennis nam van de voornemens van de organisatie Vunzige Deuntjes, is de organisatie op de hoogte gebracht van de mogelijke strijdigheid met het Amstelveense evenementenbeleid. Met daarbij het bericht dat er een risico bestaat dat een eventuele aanvraag afgewezen kan worden. De organisatie heeft er desondanks voor gekozen om de verplaatsing door te zetten (het festival zou eerst in Amsterdam-West plaatsvinden, red.) de nodige voorbereidingen voor het evenement te treffen, te starten met de kaartverkoop en vervolgens een aanvraag in te dienen,' aldus het college.

De D66-fractie hoopt dat het college van B en W alsnog met de festivalorganisator en de gemeente Amsterdam in gesprek kan en dat er een oplossing gevonden worden, zodat het festival niet geheel komt te vervallen. Dat laatste is een situatie die volgens D66 zo kort voor het festival zelf niet wenselijk is. De fractie is ook benieuwd hoe het college soortgelijke situaties in de toekomst denkt te voorkomen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie