De Sint Urbanus in Bovenkerk is zaterdag en zondag te bezichtigen.
De Sint Urbanus in Bovenkerk is zaterdag en zondag te bezichtigen. Naomi Heidinga

Toren Urbanuskerk 25 mei voor het eerst weer open na brand

24 april 2019 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN De toren van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk wordt op 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur voor het eerst na de brand weer opengesteld voor het publiek. Dat gebeurt ter gelegenheid van de verjaardag van Amstelveen die op deze datum gevierd wordt én de naamdag van de patroon van de kerk, de Heilige St. Urbanus.

Bezoekers kunnen met gids van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus de toren in tot het uitkijkpunt op circa 27 meter hoogte. Ze krijgen uitleg over de bijzonderheden van de kerktoren en kunnen het museum bezoeken. Tevens kunnen ze bij een uitkijkpunt het zwaar beschadigde kerkgebouw zien. Aan de voet van de toren staan kraampjes en vinden activiteiten plaats. Zo kunnen bezoekers vanaf 10.00 uur aardbeien halen en dopen in een fontein met speciale 'St. Urbanus Chocolade'.

REEP Op deze feestdag wordt ook de eerste St. Urbanus Chocoladereep verkocht. De reep is verkrijgbaar in de smaken melk, puur en wit en kost 5 euro per stuk. Van elke verkochte reep gaat meer dan 3 euro naar de kerk. Zie voor meer informatie en verkooppunten https://www.helponsuitdebrand.com/. De actie is mogelijk met steun van Martinez Chocolade, Drukkerij Reijnen Media, Pré Print en Mail, JHV Vormgeving en de verkooppunten.

De meeste activiteiten bij de kerk zijn op 25 mei gratis, maar bezoekers kunnen een bijdrage geven voor het herstel van de kerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie