Afbeelding
Bibliotheek Amstelland

Workshops voor kinderen in Maakplaats van bibliotheek

22 april 2019 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN Kinderen kunnen in mei op woensdagmiddag meedoen aan allerlei activiteiten in de nieuwe Maakplaats in Bibliotheek Stadsplein. Deze plek is zo ingericht dat kinderen zich door middel van ontdekkend leren, kunnen ontwikkelen op het gebied van maken, digitale technologieën en creativiteit.

Binnen de thema's ´Lego´, ´Maken´, ´Robotica´ en ´Digitale verhalen´ biedt de Maakplaats iedere woensdagmiddag voor verschillende leeftijdscategorieën workshops aan. Zo kunnen kinderen al op jonge leeftijd beginnen met de ontwikkeling van belangrijke 21ste-eeuwse vaardigheden als mediawijsheid, computational thinking en creatief denken.

Op woensdag 1 mei is het van 13:30 tot 14:30 uur eerst de beurt aan kinderen van 4 tot 6 jaar. Tijdens Duplo Story tales gaan zij aan de slag met het nabouwen van spannende verhalen met Duplo. Vervolgens mogen ze ook zelf een mooi verhaal bedenken om met Duplo tot leven te wekken.

Van 15.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen van 7 tot 10 jaar aan de slag gaan met het bouwen van een eigen windgenerator. Tijdens deze workshop leren de kinderen wat het is om zelf 'groene stroom' op te wekken met behulp van de wind.

Op woensdag 8 mei is er van 15:00 tot 16:00 uur voor kinderen van 7 tot 10 jaar een workshop Digitale Strip maken in de Maakplaats. De kinderen maken foto's met een tablet en verwerken deze vervolgens in hun eigen stripverhaal.

Voor meer informatie en aanmelding voor de workshops: https://www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaats.html De kosten variëren per workshop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie