Michel Veering.
Michel Veering. Pr

Michel Veering vertelt over 'Een liefde in Dresden'

13 april 2019 om 12:00 lokaal

AMSTELVEEN Michel Veering, neuroloog en inwoner van Amstelveen, geeft op woensdag 17 april in boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein een lezing over zijn boek 'Een liefde in Dresden'. Het vertelt de geschiedenis van zijn ouders, Jan en Therese, die elkaar eind 1944 voor het eerst ontmoetten. Jan Veering werkt als dwangarbeider in Dresden. Therese komt uit Oostenrijk en is half-joods. Het is liefde op het eerste gezicht. Maar veel tijd is ze niet gegund: in de nacht van 13 februari 1945 breekt de hel los. Met een van de grootste bombardementen van de oorlog verwoesten de geallieerden de stad. Tienduizenden mensen komen om. Jan en Therese zitten gevangen in een allesverzengende vuurstorm, die ze als door een wonder overleven. 

Na de oorlog keren ze beiden door de puinhopen van het verscheurde Europa terug naar huis: hij naar Haarlem, zij met haar moeder via Praag naar Wenen. Jan en Therese verliezen elkaar uit het oog, maar laten elkaar niet los. Ze blijven brieven schrijven totdat ze elkaar een jaar later eindelijk terugzien. Ditmaal voorgoed. 

Tientallen jaren later vindt Michel Veering in een hutkoffer in de kelder brieven, een dagboek en enkele half verbrande foto's. Voor het eerst leest hij het dramatische verhaal van de intense liefde tussen zijn ouders die, koste wat kost, dwars tegen de grote krachten van de geschiedenis in, met elkaar verder wilden leven. 

Michel Veering vertelt op 17 april over het ontstaan van zijn boek en over de invloed van de geschiedenis van zijn ouders op zijn leven. Aanvang: 19.30 uur. Toegang: 5 euro. Aanmelden: via info@venstra.nl of 020-641.9880.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie