Inno Loeber, rechts, 2e bij de Löwencup in Langenhagen
Inno Loeber, rechts, 2e bij de Löwencup in Langenhagen M. Loeber

Zilver en brons voor judoka’s Loeber en Belmer

1 april 2019 om 06:25 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag veroverden judoka’s Inno Loeber en Jason Belmer respectievelijk een zilveren en een bronzen medaille. Inno was afgereisd naar Langenhagen, een voorstad van Hannover om daar deel te nemen aan de Löwencup. Hij deed mee met de jongens tot 15 jaar tot 37 kg. Door drie poule wedstrijden te winnen, plaatste hij zich voor de kruisfinales tegen de taaie Leon Xijia Yang uit Osnabrück. Deze won hij met een Uchimata waardoor hij in de finale stond tegen Tim Pfeiffer. Lange tijd zag het er naar uit dat Inno de partij naar zich toe kon trekken, maar hij kwam in een moment van onoplettendheid in een houdgreep terecht en verloor de finale wat hem het zilver opleverde.

Ondertussen vocht Jason in Geldrop in een afvalsysteem van 22 judoka’s bij de jongens tot 12 jaar, tot 30 kg. Nadat hij drie partijen met ippons had gewonnen stond hij in de halve finale tegen de sterke judoka Mika Kemps. Jason verloor de partij en mocht om brons judoën. Die partij won hij met een ippon.