Momenteel is Bas Eenhoorn (links) interim-burgemeester.
Momenteel is Bas Eenhoorn (links) interim-burgemeester. Hans van Beek

Extra raadsvergadering over voordracht nieuwe burgemeester

29 maart 2019 om 12:00 lokaal

AMSTELVEEN De gemeenteraad houdt op maandag 8 april om 20.00 uur een extra raadsvergadering. Het enige agendapunt is de voordracht van de nieuwe burgemeester van Amstelveen.

Het eerste gedeelte van de vergadering vindt plaats achter gesloten deuren. Daarna volgt een openbare zitting, waarin de gemeenteraad bekend maakt welke kandidaat bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt aanbevolen voor benoeming als burgemeester van Amstelveen.

Hij of zij moet de opvolger worden van interim-burgemeester Bas Eenhoorn die op 1 oktober 2017 aantrad als tijdelijke vervanger van Mirjam van Veld.

Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Amstelveen hadden 14 personen gesolliciteerd, 10 mannelijke en 4 vrouwelijke kandidaten. Dat maakte de Commissaris van de Koning van Noord-Holland begin december bekend. Van de sollicitanten hebben of hadden twaalf personen een (fulltime) functie in het (lokaal) openbaar bestuur, twee personen hebben of hadden een functie daarbuiten. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting in mei 2019 worden benoemd.


Het is op voorhand niet te zeggen hoe laat de openbare zitting van de raadsvergadering op maandag 8 april begint. Wie de openbare vergadering wil bijwonen, kan in de hal van het raadhuis wachten totdat de zaal open gaat.


De openbare zitting vindt plaats in de raadzaal van het raadhuis aan de Laan Nieuwer-Amstel 1 te Amstelveen. De vergadering is ook live te volgen via internet op https://amstelveen.raadsinformatie.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie