Amstelveen Heemraad was thuis te sterk voor Altius.
Amstelveen Heemraad was thuis te sterk voor Altius. Hans van Beek

Winst voor RODA en Amstelveen; nederlaag Martinus

25 maart 2019 om 10:31 Sport/sport

AMSTELVEEN In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal liep AMVJ dit weekend tegen een nederlaag aan. Amstelveen Heemraad won thuis in de derde klasse van Altius. RODA´23 behaalde in de tweede klasse van het zondagvoetbal een ruime zege tegen Pancratius. Sporting Martinus verloor thuis in de derde klasse van koploper DCG. NFC speelde in de vierde klasse gelijk tegen Terrasvogels.

ZATERDAGVOETBAL

2A Monnickendam – AMVJ 3-2 (1-2) Na bij de rust met 1-2 te hebben voorgestaan, werd het uiteindelijk toch een nederlaag voor een redelijk spelend AMVJ. Nadat AMVJ dankzij een fraai ingekopte bal van Gijs Bedet op een 0-1 voorsprong was gekomen, stelde Monnickendam orde op zaken door 1-1 te scoren. AMVJ ging toch met een 1-2 voorsprong de rust in dankzij een intikker van Serra Austin. In de tweede helft scoorde Monnickendam nog 2 keer en won met 3-2.

3C Amstelveen/Heemraad – Altius 3-2 (2-0) Trainer Laurens ten Heuvel zag zijn team met 3-2 winnen van Altius. Toby Correia en Reshad Haidari zorgden voor respectievelijk de 1-0 en de 2-0. Het werd 3 – 0 door Hicham Lechka. Altius kwam nog terug tot 3 – 2 maar daar bleef het bij.

4E RODA '23 – Tos Actief 3-2 (1-1) Koploper RODA´23 behaal thuis een moeizame overwinning tegen Tos actief. Dankzij een fraaie actie van Melvin Joling werd het 1-0. Nog voor rust kwam Tos Actief op geljke hoogte, 1-1. Na de pauze maakte Thomas Zuiverloon snel 2-1. TOS Actief kwam terug tot 2-2. Met zijn beslissende tweede goal bepaalde Thomas Zuiverloon de eindstand op 3-2.

4E Sporting Martinus – Diemen 1-6 (1-2) Het zaterdagelftal van Sporting Martinus liep tegen een zware nederlaag aan tegen Diemen. De enige goal van Martinus werd gescoord door Ruud de Jong.

Andere uitslagen in 4E: Ouderkerk – Weesp 2-2; Hertha – RKAVIC 2-2.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA '23 – Pancratius 4-1 (2-0 Binnen 4 minuten zette Renaigel Ogenia de Bovenkerkers op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong werd voor rust vergroot dankzij een schitterende vrije trap van Tex Koster, 2-0. Even profiteerde Pancratius nog van een korte mindere periode van RODA '23 en kwam op 2-1. In de slotfase liep het sterkere RODA '23 verder weg. Met twee uitstekende doelpunten bepaalde Renaigel Ogenia, de eindstand op 4 – 1 en realiseerde hij tevens een hattrick.

3C Sporting Martinus – DCG 0-1 (0-0) In de eerste helft was Sporting Martinus de betere ploeg maar verzuimde te scoren. Na de pauze had koploper DCG het heft in handen. DCG scoorde toen de enige goal.

4C NFC – Terrasvogels 1-1 (1-0) Uit een voorzet werd de 1-0 gescoord door Virgil Marcelli. Maar NFC speelde zondagmiddag niet goed. Met een uitstekende vrije trap bracht Terrasvogels de eindstand op 1-1.

5C Nautilus – Purmerland 3-2 (0-1) Na een ruststand van 0-1 maakte Nautilus een opgelopen 1-3 achterstand goed. De goals van Nautilus werden gescoord door Ben Oussame, Rodney Slamet en Romero Burgos.