Afbeelding
voetbalshirtskoning.nl

‘Onze’ jongens veroveren de Europese voetbalvelden

15 maart 2019 om 14:40 Sport/sport

Dat het snel kan gaan in het voetbal blijkt dit jaar wel in Amsterdam. We zijn amper 3 maanden in 2019 en we zijn al van een dieptepunt naar een hoogtepunt geklommen. Op 27 januari werd uitgerekend in de Kuip met 6-2 verloren tegen Feyenoord, terwijl een maand later op 5 maart de misschien wel grootste club van de wereld van het veld werd geblazen door de jonkies van Ajax.

Door onze partner

En met alle aandacht voor Ajax kunnen we natuurlijk alleen maar trots zijn. Niet alleen op de uitstekende prestaties van de club op het Europese voetbaltoneel, maar ook op 'onze jongens'. Daley Blind, Frenkie de Jong, Dani de Wit, Joël Veltman, en Matthijs de Ligt: allemaal kwamen namelijk ze als klein jongetje binnen bij de jeugdopleiding bij Ajax.

Daley Blind: als 8-jarig ventje al bij Ajax

Natuurlijk hebben spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de grootste potentie in zich, maar laten we vooral ook Daley Blind niet vergeten. Als 5-jarig ventje zou Daley zich inschrijven bij AFC om drie jaar later in te stromen bij de jeugdopleiding van Ajax. Daar zou hij maar liefst 10 jaar onderdeel van zijn voordat hij op 7 december 2008 zijn debuut zou maken in het eerste elftal van de Amsterdammers. Zes seizoenen lang zou hij Ajax trouw blijven voordat hij in 2014 de overstap zou maken naar het grote Manchester United. Aan het begin van dit seizoen zou Blind echter op 28-jarige leeftijd alweer terugkeren naar het oude nest: hij mistte namelijk z'n thuis in Amsterdam. En geef 'm eens ongelijk.

Trots op 'onze' jongens

Naast Blind zijn ook Frenkie de Jong, Dani de Wit, Matthijs de Ligt en Joël Veltman doorgestroomd vanuit de eigen jeugd en dat zal zo'n beetje elke Nederlandse voetbalfan trots maken. Het waren namelijk deze jonkies die namelijk de hele wereld lieten zien tot wat de Nederlandse voetbalschool in staat is. Als Voetbalshirtskoning.nl hopen wij dat 'onze jongens' Ajax en het Nederlandse voetbal nog heel veel successen zullen brengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie