Judoka Viann de Groot (links op de foto) wint zilver bij Noord-Hollands kampioenschap V. De Groot

Judoka De Groot 2e van Noord-Holland

11 maart 2019 om 06:18 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag werd het Noord-Hollands kampioenschap judo voor judoka’s tot 10 jaar gehouden in Beverwijk. Om mee te mogen doen, moest de judoka zich eerst zien te plaatsen door bij de beste 5 te eindigen bij een van de drie afdelingskampioenschappen. Van Karel Gietelink Sport had Viann de Groot zich geplaatst in het gewicht tot 24 kg. Door drie partijen in een afvalsysteem allen te winnen met een ippon, stond hij in de finale. Deze verloor hij met een shido waardoor hij genoegen moest nemen met het zilver. Een goede prestatie voor de getalenteerde judoka.

Op zaterdag werd het Nederlands kampioenschap tot 18 jaar gehouden in Den Haag. Van Karel Gietelink Sport deed Jelle de Bruin mee in de klasse tot 81 kg. Hij had zich geplaatst door 2e te worden bij het Noord-Hollands kampioenschap. Op het NK wist hij 2 partijen te winnen, maar hij verloor er ook 2 en mocht helaas niet om de medailles judoën.

In Wouw werd het Open Brabants kampioenschap gehouden. In de klasse tot 15 jaar, bij de jongens tot 38 kg werd Luca Tsjkadoea 2e. Hij won drie partijen met ippon en verloor de finale van Omar Rokic. Inno Loeber werd in dezelfde categorie 7e.