Amstelveen Heemraad verloor uit van AH ’78.
Amstelveen Heemraad verloor uit van AH ’78. Hans van Beek

Weer nederlaag Amstelveen, RODA (zaterdag) ruim aan kop

4 maart 2019 om 09:51 Sport/sport

AMSTELVEEN Veel voetbalteams hadden in het carnavalsweekend geen competitiewedstrijden op het programma staan. Wel waren er enkele inhaalwedstrijden. Amstelveen Heemraad liep in derde klasse van het zaterdagvoetbal opnieuw tegen een nederlaag op. De ploeg verloor uit van AH´78. Veel beter gaat het RODA ´23 (zaterdag) het af in de vierde klasse. De ploeg won van TOD Actief en staat ruim aan kop in de competitie. NFC speelde in de vierde klasse van het zondagvoetbal gelijk tegen Terrasvogels.

ZATERDAGVOETBAL

3C AH '78 – Amstelveen Heemraad 2-1 (1-0) Uit bij AH'78 liep Amstelveen Heemraad tegen een wat ongelukkige nederlaag aan. In de 22ste minuut van de wedstrijd kwam de ploeg van trainer Jordy Roedoe op achterstand. Om onbegrijpelijke reden kende de scheidsrechter aan de thuisploeg een strafschop toe die door Ferhard Ozuk feilloos binnen werd geschoten, 1-0. De Amstelveners hadden het ook verder in de wedstrijd moeilijk met de beslissingen van de arbiter, maar bleven strijden voor een zo goed mogelijk resultaat. Toen het fluitsignaal voor de rust klonk was het nog steeds 1-0. Ook in de tweede helft was er sprake van een felle wedstrijd waarin er kansen over en weer waren. Na 82 minuten wist Amstelveen Heemraad langszij te komen. Na een overtreding door de thuisploeg in het eigen strafschopgebied maakte Michael Coster er vanaf 11 meter 1-1 van. Het werd uiteindelijk toch een wat onverdiende nederlaag voor Amstelveen Heemraad. Na een overtreding liet de scheidsrechter doorspelen waardoor AH '78 de winnende treffer, 2-1 scoorde.

4E TOS Actief – RODA '23 1-3 (1-2) RODA '23 nam vanaf minuut 1 het initiatief. Een afgekeurde goal van Melvin Joling was een waarschuwing voor TOS Actief maar het was toch de thuisclub die de score opende. Twijfelachtig opereren van de RODA-verdediging was er de oorzaak van dat het 1-0 werd. Halverwege de eerste helft kwam de verdiende gelijkmaker. Kees Rikers zette goed voor waarna Ivo Lieveld eerst op de bovenlat schoot om daarna in de rebound alsnog voor 1-1 te zorgen. Drie minuten voor het rustsignaal kwam RODA op voorsprong. Een schot van Dennis Spitteler kaatste via de binnenkant paal terug waarna Spitteler er in tweede instantie 1-2 van maakte. Dat was ook de ruststand. RODA bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. In de 90ste minuut viel de definitieve beslissing. Kees Rikers speelde de vrijstaande Melvin Joling aan die voor 1-3 zorgde. Dat was ook de eindstand.

ZONDAGVOETBAL

4D Terrasvogels – NFC 1-1 (1-1) NFC slaagde er zondag in om in Santpoort bij Terrasvogels een moeizaam gelijkspel af te dwingen. De stormachtige wind zorgde voor moeilijke omstandigheden. Na 6 minuten spelen verzuimde de defensie van NFC om bij een hoge bal in te grijpen. Terrasvogels kwam toen op een 1-0. NFC kwam terug in de wedstrijd toen Mourad Aitja een door de wind dwarrelende bal binnen schoot, 1 – 1. In die gelijke stand kwam geen verandering meer.