Amina Bajric en Anita Oranghi met de jury.
Amina Bajric en Anita Oranghi met de jury. Eigen foto

Anita en Amina uit Amstelveen winnen voorronde Voorleeswedstrijd

28 februari 2019 om 16:00 lokaal

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelland verzorgde woensdag 27 februari een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze 26ste editie werd gewonnen door Anita Oranghi en Amina Bajric, beiden uit Amstelveen.

De deelnemende kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Zij wonnen op hun basisschool al de voorleeswedstrijd en zijn dan ook allemaal in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school'. Hiermee kwalificeerden zij zich ook voor de voorronde in de bibliotheek. Maar liefst dertien basisscholen uit de regio Amstelland leverden kandidaten die allemaal een fragment voorlazen uit hun favoriete jeugdboek.

JURY De voorleeskampioenen streden om een plek in een van de zes kwartfinales. Wie door ging naar die volgende ronde, bepaalde een deskundige jury bestaande uit Jenny Fatisis (projectleider bij de VoorleesExpress Amstelland), Annemieke van Veen (leerkracht van basisschool Oosteinder in Aalsmeer) en Ada Ruiter van boekhandel Libris Venstra.

Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. Tijdens het beraad van de jury werden de deelnemers en het publiek verrast door een dansoptreden van dansgroep Np Pressure van dansschool Buenting uit Amstelveen.

WINNAARS Uiteindelijk koos de jury twee winnaars: Anita Oranghi van basisschool Piet Hein in Amstelveen en Amina Bajric van basisschool de Westwijzer in Amstelveen. Zij lazen voor uit respectievelijk 'Spy girl: code rood' van Robin Benway en 'Floor schrijft (straf)regels' van Marjon Hoffman.

Anita en Amina gaan door naar de kwartfinale die 17 maart plaatsvindt in de bibliotheek van Amsterdam. De winnaars van die kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie