Afbeelding
Alex Bailey

Oscar-winnende films in Griffioen

28 februari 2019 om 07:30 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Filmhuis Griffioen in Uilemstede draait in maart zes films die voor één of meerdere Oscars genomineerd waren. Drie daarvan wisten afgelopen zondagnacht de nominaties te verzilveren. Dat zijn ´Roma´, ´The Favourite´ en ´Bohemian Rhapsody´.

De Mexicaan Alfonso Cuarón werd gekozen tot Beste Regisseur en zijn sociaal drama ´Roma´ won ook de prijs voor Beste Niet-Engelstalige film en Beste Camerawerk.

Van de tien nominaties voor het kostuumdrama ´The Favourite´ werd er slechts één verzilverd: Olivia Colman won de prijs voor Beste Actrice.

De muziekfilm ´Bohemian Rhapsody´ scoorde vier beeldjes: voor beste Acteur (Rami Malek als Queen-zanger Freddy Mercury), Beste Montage en twee voor geluid.

De drie genomineerde films die geen Oscars wonnen en in maart te zien in Griffioen zijn ´Mary Queen of Scots´, ´Werk Ohne Autor´ en ´Capharnaüm´.

De historische productie ´Mary Queen of Scots´ had een nominatie voor Beste Kostuums, maar de makers gingen met lege handen naar huis. Ook het Duitse epos ´Werk Ohne Autor´ en het Libanese sociaal drama ´Capharnaüm´ vielen buiten de prijzen in hun categorie niet-Engelstalige film. ´Capharnaüm´ won vorig jaar wel de juryprijs in Cannes en in januari de publieksprijs op het filmfestival van Rotterdam.

De roadmovie ´Green Book´ won afgelopen weekend de Oscar voor Beste Film. Deze staat in het Filmhuis Griffioen voor april op het programma. Hetzelfde geldt voor de James Baldwin-verfilming ´If Beal Street Could Talk´, met een beeldje voor Beste Vrouwelijke Bijrol.
Voor alle Queen-fans draait op woensdag 13 maart in het filmhuis de sing along-versie van Bohemian Rhapsody. Liefhebbers kunnen keihard meezingen met Freddy Mercury in de bioscoopzaal. Voor meer informatie over de films met alle data: www.griffioen.vu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie